Back to top

10.000 euros per fer més inclusives les biblioteques reusenques

Les Biblioteques Municipals han incorporat al seu catàleg llibres per fomentar la inclusió de minories funcionals i de col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables

Llibres de lectura fàcil, amb lletres més grans, amb pictogrames, llenguatge braille o sensorials... Aquestes són les característiques principals dels nous llibres i contes que han pogut incorporar al seu catàleg les biblioteques municipals de la ciutat gràcies als 10 mil euros dels Fons Next Generation, que els han permès adaptar els seus catàlegs als col·lectius més vulnerables o amb diversitat funcional. En total, 5 mil euros per la Biblioteca Pere Anguera i 5 mil més per la Biblioteca Xavier Amorós. Una inversió que era necessària per afavorir a la inclusió social de minories funcionals.

Llibres triats pel Consell Municipal de la discapacitat

La tria dels nous contes i llibres s'ha fet gràcies a la col·laboració del consell municipal de la discapacitat, que juntament amb les famílies ha escollit llibres tant per infants com per adults, per tal d'apropar al lector altres realitats socials. Aquesta incorporació se suma a activitats que ja fan des de fa temps a les biblioteques com per exemple "L'hora del conte" que apropa el llenguatge braille als més petits.

El reportatge

Paraules clau:

Notícies relacionades