Back to top

11 morts a les carreteres de la demarcació de Tarragona en el que portem d'any

Les comarques que han registrat més sinistres són el Baix Camp i el Tarragonès, amb tres accidents cadascun aquest 2021. 7 dels sinistres mortals s'han produït aquest mes de maig.

La demarcació de Tarragona és la regió amb més morts per accident de trànsit aquest mes de maig. Concretament, les comarques del Baix Camp i el Tarragonès són les que registren més sinistralitat, amb tres accidents. Seguidament hi ha la comarca del Baix Ebre amb dos accidents.

En total, les comarques tarragonines han registrat 11 víctimes mortals fins al 31 de maig, dues més que l'any passat. Pel que fa a les víctimes registrades només al cinquè mes de l'any, Tarragona recull 7 dels 16 sinistres registrats a Catalunya.

Servei Català de Trànsit (SCT) baix camp

Els col·lectius més vulnerables a Catalunya

Pel que fa a col·lectius vulnerables, fins al 31 de maig, han mort quatre motoristes, dos més que l’any passat; un ciclista, com el 2020 i un vianant, igual que l’any passat. De l’anàlisi de la sinistralitat mortal de motoristes aquest 2021 destaquen aquests indicadors:

  • Els motoristes morts representen el 34% del total de víctimes mortals a la xarxa viària interurbana.
  • Quant al tipus d’accident, en 10 dels 15 accidents mortals (un 66,6%) el sinistre ha estat amb un altre vehicle implicat.
  • Pel que fa a les edats, predominen els conductors de mitjana edat, amb quatre morts de la franja de 35 a 44 anys i cinc de la de 45 a 54 anys.
  • En relació al tipus de dia en què van tenir lloc els sinistres mortals, nou han passat en cap de setmana o en festiu (un 60%).

Es tracta d'un mes de maig que es postula com el més fatídic de l'any, amb 16 morts registrades, que fan enfilar fins a 44 la xifra de morts a les carreteres catalanes aquest 2021. Davant aquest elevat índex de sinistralitat, el Servei Català de Trànsit demana "més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes i ciclistes, així com respecte i col·laboració a la resta d’usuaris".

Paraules clau:

Notícies relacionades