Back to top

El 12 d'abril es tornaran a rebre alertes mòbils d'emergència

S’aprofitarà l’exercici per enviar una enquesta als ciutadans sobre el funcionament de l’alerta i els tipus de dispositius emprats en aquest.

El 12 d’abril, a partir de les 11 h del matí, els mòbils del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Penedès tornaran a rebre les alertes sonores i informatives d’emergència. Es tracta d’una de les quatre proves que s’han planejat per tot Catalunya, per difondre aquest sistema d’alertes i conèixer els seus errors, per millorar-lo de cara a una emergència real. 

El sistema està en marxa a Catalunya des del mes de febrer, quan la Generalitat va assumir la competència, un cop l’Estat va acabar el desenvolupament tecnològic de l’eina que permet enviar un missatge sonor i informatiu a tots els telèfons mòbils que es trobin en una zona afectada per una inundació, un accident químic o qualsevol altra emergència que calgui notificar. Una tecnologia que se suma a la resta d’alertes que ja s’utilitzen en l’actualitat com les sirenes, els avisos per xarxes socials o els panells informatius de les carreteres.
 
Aquest 12 d’abril, doncs, el territori serà partícip d’una prova de funcionament d’aquests missatges, per la qual s’ha indicat que, encara que el seu so pot ser estrident, és molt important que es llegeixi el seu contingut abans de prémer la tecla que posa fi a l’alerta.

El missatge, que s’enviarà en català, castellà i anglès, arribarà a tothom qui estigui dins la zona de la prova. En el cas que algú tingui el mòbil apagat, la tecnologia li farà l’enviament si l’encén durant el període de temps de la prova.

D’altra banda, s’aprofitarà l’exercici per enviar una enquesta als ciutadans sobre el funcionament de l’alerta i els tipus de dispositius emprats en aquest.

Paraules clau:

Notícies relacionades