Back to top

120 músics s'uneixen per celebrar els 25 anys de Camerata XXI

LAURA ROIG

La Fundació Camerata XXI ha celebrat el 25è aniversari amb un acte molt especial, un gran concert participatiu que ha reunit dalt de l'escenari fins a 120 músics. L'únic condicionant per afegir-se a la iniciativa era haver estudiat l'instrument un mínim d'un any. L'orquestra ha aplegat músics de totes les edats.

Per commemorar els 25 anys d'història de la Fundació Camerata XXI, l'orquestra, juntament amb un gran nombre de músics externs de totes les edats, han ofert un concert gratuït a la plaça Llibertat de Reus. La iniciativa ha tingut molt bona acollida tant pel públic assistent com per totes les persones que, per un dia, han format part de la gran orquestra Camerata XXI.

Organitzar un acte així no és senzill. Primer ha calgut fer difusió de l'acte per atraure músics que no formen part de l'orquestra. Després passar-los les partitures a través d'internet perquè cadascú se les preparés a casa, i finalment, fer un únic assaig conjunt que ha estat una estona abans del concert. L'obra escollida porta per títol Els pirates del cel, és de Jaume Fraga, i la va composar per a les Colònies Musicals d'enguany. Entre peça i peça, s'ha narrat un fil argumental per donar més força dramàtica a l'obra.