Back to top

131 milions d'euros per als pressupostos de Reus del 2023

La previsió és tancar el 2023 amb una reducció del deute d’1,56 milions i una ràtio legal d’endeutament de gairebé el 70%

El pressupost de l’Ajuntament de Reus per al 2023 supera els 131 milions d’euros. Si ens fixem en el pressupost del 2022, que era de 136 milions, parlaríem d’una reducció d’un 4%. Ara bé, cal tenir en compte que l’any passat els comptes incloïen la inversió del projecte Hispània, i, per tant, aïllant aquest gran cost, el nou pressupost és de creixement.

A més, fa unes setmanes, el mateix consistori ja anunciava la congelació de les ordenances fiscals pel nou any. Una situació que es poden permetre, ja que al llarg dels anys de governança de Pellicer la tendència ha estat d’augment, de fet el 2022 es van incrementar les taxes i impostos en un 2%. I, una congelació que val a dir que coincideix que el pròxim mes de maig hi ha eleccions municipals.

Pel que fa als detalls que s’han avançat d’aquests nous pressupostos, la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero ha explicat que, la despesa de béns corrents i serveis creix en 2,4 milions d’euros, en especial, per l’impacte en els contractes de l’augment dels costos dels subministraments. Tot i això, gràcies a l’increment de la dotació que permet el nou Contracte Programa signat amb la Generalitat (+844.000 d’euros) augmenten els Serveis Socials i es millorarà el servei, gràcies al desplegament del 100% del nou contracte de recollida de residus i neteja viària.

Reduir el deute el 2023

El pròxim dimecres, 16 de novembre, a les 18.30 h, se celebrarà una Audiència Pública al Centre Cívic Ponent per exposar a la ciutadania el pressupost municipal i les ordenances fiscals. Aquestes es portaran a ple el 18 de novembre, per poder entrar en vigor el primer de gener del nou any 2023.

D’altra banda, la previsió és tancar el 2023 amb una reducció del deute d’1,56 milions i una ràtio legal d’endeutament de gairebé el 70%.

Paraules clau:

Notícies relacionades