Back to top

Un 16% dels empresaris s'ha plantejat tancar el negoci

Aquesta és una de les dades que s'extreuen del Radar Cambra, corresponent al 3r trimestre del 2020. Un informe que s'ha portat a terme del 22 de setembre fins al 8 d'octubre, just després de la fi de la temporada d'estiu i una setmana abans que la Generalitat decretés les noves mesures sanitàries.

La sensació entre els empresaris de la Cambra de Comerç de Reus sobre el present i el futur econòmic del territori continua sent negatiu. Una visió econòmica que no és gens estranya, tenint en compte que fa més de set mesos que va arribar la pandèmia i que els efectes que se'n deriven continuen sent incalculables.

Cert optimisme entre els empresaris

En qualsevol cas, i malgrat les dades, 4 de cada 10 empresaris veuen el futur amb cert optimisme. De fet, durant les últimes setmanes, hi ha hagut dos esdeveniments que han fet augmentar aquest optimisme empresarial. 

"Els empresaris estem en una nova etapa de certa confiança i tranquil·litat", assegura el president de la Cambra de Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, fent referència a la possibilitat d'una vacuna i el canvi en la presidència dels Estats Units. 

Un 2% de les empreses de la Cambra han tancat el seu negoci

Una altra de les dades més notòries d'aquest 3r Radar Cambra de l'any és que, a hores d'ara, un 16% dels enquestats s'ha plantejat, en algun moment, tancar el negoci. Això sí, segons assegura el director tècnic del Gabinet Ceres, Hildebrand Salvat, aquestes dades les hem d'agafar amb certa cautela, ja que en aquest informe només es deixa constància de les empreses que continuen obertes, però en cap cas d'aquelles que ja han tancat. 

 El que està clar és que els ànims entre els empresaris del territori fa mesos que es mantenen pessimistes i, per aquest motiu, es continuen demanant mesures urgents.

Paraules clau:

Notícies relacionades