Back to top

16.000 persones es manifesten a Cambrils per la pau

La columna ha estat llargament aplaudida, en especial els cossos policials i d'emergències. Les ofrenes florals finals han clos amb la de la comunitat musulmana, que també ha rebut el suport dels presents.
Els cossos policials (a la dreta) han encapçalat la marxa

Una marea de 16.000 persones - segons dades de la Guàrdia Urbana - ha inundat Cambrils aquest vespre per la pau i en contra dels atemptats terroristes. La marxa, silenciosa, ha començat al passeig de les Palmeres i ha recorregut prop d’un quilòmetre fins davant del Club Nàutic, on va tenir lloc l’atac a Cambrils. La primera capçalera, formada per agents dels cossos policials i els serveis d’emergències, ha estat aplaudida durant tot el camí pels ciutadans que veien passar la comitiva i que, posteriorment, s’hi afegien.

Igualment aplaudida ha estat la resta de la manifestació, amb una segona capçalera formada per autoritats tant municipals, com l’alcaldessa Camí Mendoza, com catalanes – el vicepresident Junqueras ha estat acompanyat per un bon nombre de consellers de la Generalitat – com estatals, representades pel delegat del govern a Catalunya, Enric Millo i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat. També han volgut mostrar el seu suport alcaldes d’altres municipis catalans, des del tarragoní Josep Fèlix Ballesteros fins la barcelonina Ada Colau.

No ha estat fins el darrer tram quan s’han sentit les primeres consignes, inclòs el lema de la marxa, Tots som Cambrils, però també visques als Mossos i els serveis d’emergència. Un cop han arribar al lloc on es va produir l’atemptat s’hi ha fet ofrenes florals, començant pel cos de Mossos d’Esquadra. L’han seguit les autoritats i algunes unitats de la policia catalana, molt aplaudides. L’ofrena l’han tancat les entitats cambrilenques i, finalment, la comunitat musulmana, que ha rebut els aplaudiments dels presents i ha acabat traslladant la pancarta principal als representants de les dues capçaleres de la marxa.

"L'únic enemic és el terrorisme i l'únic objectiu és la seva derrota"

En la clausura de la marxa solidària el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras,ha fet una crida per tal que la manifestació de demà a Barcelona sigui massiva i ha afirmat que la societat catalana i la de Cambrils han demostrat que "el terrorisme no canviarà la nostra societat". En la mateixa línia s'ha posicionat la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, qui ha subratllat que la societat s'ha unit " en el dolor i en el dol i en la lluita contra el terrorisme". La titular de sanitat ha reiterat l'agraïment a tots els cossos de seguretat i d'emergències. Pel que fa a Pedro Sánchez,secretari general del PSOE, ha destacat que "el principal missatge és que l'únic enemic és el terrorisme i l'únic objectiu és la seva derrota", mitjançant, ha reblat "la unitat de tots els democràtes". 

Paraules clau:

Notícies relacionades