Back to top

20% de descompte durant el Black Friday

Dia de descompte a gran part dels comerços de la ciutat amb motiu del Black Friday. Una tradició importada els Estats Units, que els botiguers reusencs esperen que serveixi per remuntar el baix volum de vendes de les darreres setmanes. Els compradors, per la seva banda, diuen que és una oportunitat de fer les compres de Nadal a millor preu.
black friday

Els que avui passegin pel centre de Reus veuran que la majoria de les botigues tenen aquest cartell penjat. És el que indica que se sumen als descomptes del Black Friday que majoritàriament són d'un 20%. Els comerços veuen en aquesta data una oportunitat per remuntar unes difícils setmanes en què les vendes han estat molt baixes.

"Venim d'uns dies molt tranquils i això incentiva a la gent a comprar i oblidar la crisi", explica la botiguera d'Onli, Mar Núñez. Ella assegura que els clients "aprofiten l'oportunitat per avançar-se al Nadal perquè tenim tota la botiga amb descomptes i els preus estan molt bé". Tània Martínez, propietària de la tenda 'Nineta', diu que des que van obrir "sempre hem fet totes les promocions i el Black Friday és una oportunitat". "L'any passat vam tenir molt bons resultats però, de moment, enguany està molt tranquil, esperem que demà arrenquin les vendes", afegeix Martínez.


Tot i el reclam dels descomptes, el cert, és que durant el matí no hi ha hagut molt de moviment de compres. La majoria de transeünts són coneixedors de la iniciativa, alguns, com la Teresa Maria Piqué ho aprofitaran: "Vam venir dimecres a fer un tomb per veure el que volem comprar per Nadal i vam decidir esperar a avui perquè sabíem que ens sortiria més a compte". La Luisa Roza, en canvi, ha sortit a caminar amb una amiga i diu que ha aprofitat per recórrer unes quantes tendes, les compres però les deixarà per aquesta tarda. "Em sembla molt bé que hi hagi aquests descomptes sobretot ara que s'acosta Nadal", apunta.

A d'altres però no els agrada el significat del Black Friday i prefereixen comprar només quan ho necessiten. "L'origen d'aquesta iniciativa ens remunta a molts anys enrere quan els negres eren esclaus i els amos aprofitaven aquell dia per baixar-los de preu i vendre'ls", explica la Flor Gallego. Ell diu que avui no comprarà perquè "jo compro les coses quan les necessito no en funció dels descomptes que hi ha".

Sigui com sigui, el que és evident, és que aquesta tradició estatunidenca ha arribat per quedar-se. De fet, cada vegada s'instaura en establiments més diversos.

Paraules clau: