Back to top

El 2021 es diagnosticaran 600 casos de càncer de pulmó a Tarragona

Aquest dimecres és el dia internacional contra el càncer de pulmó. Per bé que els avenços tècnics han permès reduïr la mortalitat, ara preocupa l'increment de casos entre les dones.

Aquest 2021 es diagnosticaran 600 nous casos de càncer de pulmó a la demarcació de Tarragona. És la principal causa de mort, per càncer, entre els homes, i també entre el col·lectiu masculí es registren més casos que entre les dones (enguany, 400 casos seran d'homes i 200 de dones). Els experts, però, alerten que la tendència està canviant. De fet, preocupa: Els casos de càncer de pulmó entre les dones no paren de créixer.

Aquest dimecres és dia internacional contra el càncer de pulmó. Una data que serveix per conscienciar de la necessitat de tenir cura del propi cos per evitar malalties com aquesta. Bàsicament, el tabaquisme es considera el principal factor de risc, tot i que n'hi ha d'altres, com l'alimentació o els hàbits saludables lligats a l'activitat física. 

Un 5% més cada any

El doctor Sergio Peralta, oncòleg i coordinador de la unitat de càncer de pulmó de l'Hospital Sant Joan de Reus, alerta que el nombre de casos entre les dones no para de créixer. Fins ara, per les qüestions socials vinculades al tabaquisme, els casos es diagnosticaven, sobretot, en homes, sent el de pulmó el càncer que més vides es cobra. La tendència però, segons els experts, està canviant. Els casos en dones creixen any rere any a raó d'un 5% i això preocupa perquè indica que estan canviant els hàbits. Amb tot s'estan aconseguint avenços en tractaments que estan frenant la mortalitat d'aquest tipus de càncer. 
 
Dels 600 casos que es diagnosticaran aquest 2021, 300 seran atesos a l'Hospital Sant Joan de Reus. De fet, ara, hi ha més de 300 persones en tractament o seguiment per aquesta malaltia a l'equipament reusenc. 

Paraules clau:

Notícies relacionades