Back to top

El 2021 es van ordenar mig miler de desnonaments a Reus

La meitat dels llançaments es van poder aturar emparant-se en la moratòria per la situació pandèmica. L'habitatge ha estat el tema de debat de la tercera taula sectorial del pla estratègic Reus Horitzó 2032

Aquest dimecres ha tingut lloc la tercera de les xerrades al voltant del pla estratègic Reus Horitzó 32. En aquesta ocasió, el Castell del Cambrer ha acollit un debat sobre la situació de l'habitatge a la ciutat, amb el director de la càtedra de l'habitatge de la URV, Sergio Nasarre, el representant de Llars Familiars, Antonio García, i també la tècnica de l'Ajuntament de Reus Anna Puigdomènech.

Precisament Puigdomènech va llençar la dada de la vetllada: A la ciutat de Reus, el 2021 es van ordenar mig miler de desnonaments. També és cert que pràcticament la meitat dels llançaments es van poder aturar per la moratòria que existeix per la pandèmia. Ara bé, Puigdomènech alertava que "ja veurem que passa a partir del setembre, esperem que allarguin la moratòria perquè si no tindrem un problema". Els desnonaments van ser un dels arguments del debat, però bàsicament, la qüestió de l'habitatge, va quedar clar que no és en mans dels ajuntaments. 

La impossibilitat de fer-hi més

Antonio García, de Llars Familars, una cooperativa que treballa per a les persones amb risc d'exclusió social, assegura que sempre han tingut un bon tracte per part del consistori. Sergio Nasarre, expert en el món de l'habitatge, també va concloure que les administracions superiors són les que tenen les competències en matèria d'habitatge. El director de la càtedra d'habitatge va acabar assegurant que "no hi ha cap ciutat ni regió a nivell mundial que hagi pogut solucionar el problema de l'habitatge". 

Paraules clau:

Notícies relacionades