Back to top

2022: L'any de l'esperança

Aquest febrer decauen bona part de les restriccions per lluitar contra la COVID i la temporada turística s'albira amb bones perspectives. L'Aeroport de Reus compta ja amb més d'una vintena de connexions confirmades.

L'Aeroport de Reus actua, sovint, com a termòmetre de la situació turística de la Costa Daurada. És cert que els visitants al territori no fan ús estrictament de l'equipament reusenc, però també és cert que quan hi ha avions els hotels estan plens, perquè una cosa va lligada intrínsecament a l'altra. I és que els operadors aposten per Reus quan hi ha bones sensacions a nivell turístic. I enguany, si ens deixem guiar per aquesta premissa, l'escenari sembla esperançador. 

L'Aeroport de Reus compta, de moment, aquest 2022, amb una vintena de rutes i connexions. Algunes d'elles s'han recuperat després d'anys, com la de les illes Balears, i d'altres sempre han fluctuat intermitentment, com les línies que enllacen amb el Regne Unit. De moment, dos dels grans operadors de l'equipament reusenc ja han anunciat un increment dels bitllets disponibles. És el cas de TUI i de Jet2, que diuen haver venut ja el 30% de l'oferta per a l'estiu vinent. Tot plegat, si es confirma una desescalada important de la incidència de la COVID en l'àmbit internacional, dóna esperances als empresaris del sector turístic.

L'any passat l'Aeroport de Reus va tancar la temporada amb dades nefastes, tenint en compte que es plantejava el 2021 com l'any de la recuperació amb l'arribada de les vacunes. El 2019 es va tancar l'any amb més d'un milió de passatgers, recuperant aquelles xifres de principis de la segona dècada dels 2000. L'any passat es tancava amb poc més de 150.000 passatgers. A més, connexions com les de Binter, a les Illes Canàries, van fracassar estrepitosament fins al punt que ja no es contempla la seva continuïtat. 

La setmana Santa, el primer objectiu

Segons la federació empresarial del turisme de Tarragona, la FEHT, l'estiu ha de ser l'any de "tornar a la normalitat" i d'aconseguir xifres d'ocupació "del 80 o el 100% en relació a anys que van ser bons com el 2018 o el 2019". El primer escull amb què es toparà és la setmana Santa, que es convertirà en les primeres vacances presumptament 'normals' després de la irrupció de la pandèmia. 

Paraules clau:

Notícies relacionades