Back to top

2023: l'any de la sostenibilitat i la desestacionalització turística

Els empresaris del sector turístic de la Costa Daurada insisteixen en la necessitat de desbloquejar projectes com Hard Rock, que han de permetre desestacionalitzar la temporada turística d'una forma més evident

Després d'un 2022 positiu, amb xifres una mica encara per sota del 2019, però amb una recuperació més que notable després de dos anys molt complicats, el sector turístic encara aquest any amb la intenció de fer més passes endavant perquè la Costa Daurada sigui reconeguda internacionalment com una destinació sostenible.

Sostenible en el sentit més ampli de la paraula: tant mediambientalment, com econòmicament amb l'ampliació de la temporada turística, com socialment, amb la millora de les condicions laborals del sector.

En aquesta línia, la Federació d'Empresaris de l'Hostaleria i Turisme de Tarragona insisteix en la necessitat, segons el seu punt de vista, de desencallar grans projectes com el de Hard Rock, que a més de millorar el posicionament internacional, ha de servir per ampliar el calendari turístic, com per exemple l'augment de dies d'obertura anual de PortAventura, i atraure, a més, noves inversions.

Afirmen que aquests grans projectes han d'anar acompanyats d'una millora en les infraestructures, tant en les existents com és el cas de l'Aeroport de Reus, infrautilitzat des de fa dècades, i la construcció de noves que permetin la mobilitat interna, com el cas del tren-tramvia.

La inflació redueix els beneficis

D'altra banda, reconeixen que, de moment, els efectes de la inflació estan repercutint directament en el marge de benefici, ja que asseguren que la gran majoria d'empresaris no han aplicat aquest augment en el preu que paga el client. Això, apunten, pot frenar el nivell d'inversió dels empresaris aquest 2023. Durant la pandèmia, el sector va invertir més de 70 milions d'euros en millores. 

A més, afirmen, que creuen fermament que la millora de les condicions laborals del sector serveis també passa per aquesta desestacionalització i per potenciar, encara més, la Costa Daurada i la demarcació de Tarragona com una destinació multidisciplinària, de sol i platja, però també, esportiva, cultural, gastronòmica i d'organització de grans esdeveniments.

Paraules clau:

Notícies relacionades