Back to top

El 24% de la població a Catalunya és fumadora

Amb motiu de la Setmana Sense Fum, el Col•legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha instal•lat una carpa informativa a la Plaça del Mercadal. L'objectiu és sensibilitzar la població sobre l'impacte del tabac a la salut. L'any passat, a Catalunya, es van vendre fins a 400 milions de capses.
El 24% de la població a Catalunya es fumadora

El 24% de la població a Catalunya és fumadora. Segons dades del Comissionat per al Mercat de Tabacs, l'any passat es van vendre 400 milions de capses. "La tendència és descendent. Al 2002, el 32% de la població era fumadora i es venien el doble de capses de tabac", explica Antoni Veciana, vicepresident del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.

Abandonar el consum de tabac i sensibilitzar la població sobre la importància que té per la salut el fet de no iniciar-se és un dels objectius de la iniciativa 'Viu a Sac sense Tabac', organitzada pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. Amb motiu del Dia Internacional Sense Tabac, s'ha instal·lat una taula informativa a la Plaça del Mercadal, on s'han fet proves de tabaquisme, tests de motivació i tests d'adició al tabac.

El fum de la cigarreta conté més de 4.000 compostos químics. La nicotina, el quitrà i el monòxid de carboni són dels que més impacte tenen sobre la salut, també per aquells que no fumen.

L'esdeveniment s'emmarca dins de la Setmana Sense Fum, amb una meta: un ambient lliure dels productes tòxics del tabac.

Paraules clau:

Notícies relacionades