Back to top

25 autobusos sortiran de Reus cap a la manifestació de Barcelona

Fins a 25 autobusos sortiran aquest diumenge des de Reus en direcció a la manifestació pels presos polítics a Barcelona. Això suposa un total de 1.800 persones que es desplaçaran des de la capital del Baix Camp amb aquest transport, unes xifres que, segons l'Assemblea Nacional Catalana, són equivalents a les d'un 11 de setembre.
1.800 persones es desplaçaran en 25 autobusos cap a la manifestació de Barcelona

Vint-i-cinc són els autobusos que s'ompliran aquest diumenge a dos quarts de nou del matí a l'Avinguda de Riudoms de Reus. La destinació: la manifestació convocada a Barcelona coincidint amb els sis mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Des de Reus, un total de mil vuit-centes persones han decidit tornar a inscriure's a aquests autobusos ja recurrents, una xifra que supera qualsevol expectativa. "S'esperava una afluència important, però en cap cas s'esperava arribar a aquests nivells que són quasi d'un 11 de setembre", ha reconegut el coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Reus, Jaume Ollé. Els autobusos organitzats per l'11 de setembre són de seixanta places, i tot i que se'n fan més, el nombre d'inscripcions és molt semblant al d'aquesta manifestació, que ha optat per autocars de setanta seients.

Tot i que siguin tantes les persones que participaran a la manifestació, els ànims dels manifestants estan una mica crispats. Arran dels darrers empresonaments, les sensacions a peu de carrer segueixen apostant per la persistència, però sense gaires esperances de canvi. "La gent sap molt bé de quin peu calça l'Estat i no hi ha moltes esperances de que canviïn la seva posició", ha lamentat Ollé. Tot i això, des de l'ANC s'espera que la mobilització sigui massiva i "pugui despertar consciències dels demòcrates espanyols".

La manifestació d'aquest diumenge està convocada per l'Espai Democràcia i Convivència. La marxa arrencarà a les 12.30 del matí des de la plaça Espanya de Barcelona i avançarà per l'avinguda Paral·lel fins als jardins de les Tres Xemeneies, on hi haurà l'acte final. Els vint-i-cinc autobusos de Reus se sumen als altres 502 que arribaran d'arreu del territori.

Paraules clau: