Back to top

250 voluntaris per ajudar els més vulnerables durant l'emergència sanitària

El servei de voluntariat de l'Ajuntament de Reus, obert des del passat 1 d'abril, ja ha permès donar servei a unes 70 persones
voluntaris

Un total de 248 persones s'han inscrit per fer de voluntàries al servei coordinat per l'Ajuntament de Reus per donar resposta a l'increment detectat pels Serveis Socials municipals de persones, especialment gent gran, que tenen limitacions per veure cobertes necessitats bàsiques.

El servei de voluntariat, obert des del passat 1 d'abril, ja ha permès donar servei a unes 70 persones.

Per atendre l'increment de la demanda, els Serveis Socials de l'Ajuntament han ampliat serveis com el d'ajuda a domicili, el menjar a domicili o la capacitat d’atenció telefònica domiciliària a la gent gran, i altres usuaris en situació de vulnerabilitat. El servei de voluntariat permet, a més, oferir suport en el dia a dia de les persones que ho puguin necessitar.

És l'Ajuntament qui determina les accions concretes que han de realitzar els voluntaris, que fins ara s'han centrat en fer la compra, llençar les escombraries o lliurar lots d'alimentació.

Equip de professionals com a referents

L’Ajuntament ha habilitat una pàgina web per inscriure's al projecte social. Tots els voluntaris que compleixin els requisits tenen un referent de l’equip de professionals de l’àmbit de dinamització comunitària i cohesió social de la regidoria de Benestar Social. I és que els voluntaris només poden col·laborar amb l’atenció i assistència als col·lectius més vulnerables, en activitats per les quals no és necessària una habilitació especial.

Per oferir-se de voluntari cal atenir-se als requisits següents: viure a Reus; tenir entre 16 i 60 anys en el cas del voluntariat presencial i sense límit d'edat per al voluntariat telefònic; llegir i acceptar les condicions del protocol i inscriure-se al registre habilitat per l'Ajuntament al web municipals.

Per seleccionar els voluntaris, l'Ajuntament utilitza criteris tècnics i tindrà en compte la idoneïtat de l'oferiment amb les necessitats detectades.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades