Back to top

Fins a 250.000 euros per a empreses i autònoms de Reus que contractin persones en situació d'atur

Les empreses que vulguin demanar les subvencions han d’estar ubicades a Reus a efectes fiscals.

A partir d'aquest dimecres dia 10 de febrer les empreses i autònoms que ho desitgin poden presentar la sol·licitud per a les subvencions destinades a la contractació de persones en situació d'atur. L'Ajuntament destina 250.000 euros a aquesta convocatòria, que s'emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. 

Aquesta línia d'ajuts servirà per a la contractació de 50 persones i va dirigida a empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones aturades. Els diners es donaran a les empreses per tal que contractin directament els treballadors i se subvencionarà un màxim de dos treballadors per empresa. Per a la contractació de cada treballador, l'Ajuntament donarà 5.000 euros, amb la qual cosa es preveu la contractació total de 50 persones. 

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha indicat que "la pandèmia ha provocat que moltes empreses s'hagin hagut de repensar per continuar endavant i això ha generat noves oportunitats. En un moment delicat de possible pèrdua de llocs de treball, des de l'administració engeguem aquesta nova línia de subvencions en el marc del Pla de Reactivació per fomentar l'ocupació i que 50 persones que es troben actualment en situació d'atur puguin reincorporar-se al mercat laboral". 

Les subvencions son per empreses reusenques 

Les bases es poden consultar al següent enllaç i les sol·licituds es poden presentar fins al dia 14 de juny d'aquest any 2021. Els nous contractes hauran de ser de jornada completa i d'un mínim de 6 mesos. 

Les empreses que vulguin demanar les subvencions han d’estar ubicades a Reus a efectes fiscals i complir els requisits següents:

  • Haver ampliat la seva plantilla contractant persones en situació d’atur, en el període comprès entre l’1 de desembre del 2020 i el 31 de maig de 2021.
  • No haver reduït el nombre de treballadors, ni haver fet cap acomiadament improcedent durant l’any 2020 ni en el període de contractació de la persona per a qui se sol·licita la subvenció.
  • No haver dut a terme cap expedient de regulació d’ocupació ni tenir treballadors en ERTO en el període de contractació de la persona per a qui se sol·licita la subvenció.

La convocatòria funcionarà per concurrència competitiva: obtindran les ajudes les primeres empreses que ho demanin i que compleixin els requisits.

Paraules clau:

Notícies relacionades