Back to top

El 25N comença a escalfar motors a Reus de la mà de Comerç Solidari

Enguany el programa recull activitats com la tradicional Festa Lila o una exposició fotogràfica. Tot plegat per visibilitzar la lluita contra la violència masclista i recaptar fons pel projecte “Veïnes x Veïnes”.

S'apropa el 25N i Començ Solidari ha donat a conèixer les activitats previstes per quart any consecutiu a la capital del Baix Camp. Tot plegat per visibilitzar la lluita contra la violència masclista. D'aquesta manera, es durà a terme la tradicional Festa Lila el divendres 19 de novembre al Racó de la Palma.

Per altra banda, la Biblioteca Xavier Amorós acollirà l'exposició "Reflexions del 25N", un recull fotogràfic de la campanya "Aparadors contra la violència masclista" portada a terme l'any passat on diversos artistes locals van pintar i decorar els aparadors dels establiments adherits. L'exposició s'inaugurarà el proper 23 de novembre i es podrà visitar fins el dia 30.

Cartell de la exposició "Reflexions del 25N" creada per Comerç Solidari

Una programació solidària

La venda de llaços liles també és part de la programació d'enguany, on els diners recaptats, tant dels llaços com de la Festa Lila, aniran destinats al projecte "Veïnes x Veïnes". La iniciativa consisteix en formar a persones voluntàries per poder fer un acompanyament a dones que volen sortir del cercle de la violència masclista. Tot plegat, es treballada amb serveis com els SIADS. Es tracta de "crear una comunitat de dones que acompanyen a altres dones a processos judicials, escolta activa, etc". explica Anna Sentís, membre de Comerç Solidari.

presentació de la programació 25N 2021 de Comerç Solidari de Reus

Altres actes pel 25N a Reus

Aquests, però no són els únics actes previstos pel Dia Internacional Contra la Violència Masclista. La plataforma 25N Camp de Tarragona ha organitzat la concentració unitària al Mercat del Carrilet el mateix 25 de novembre a dos quarts de set de la tarda.

Per altra banda, durant el matí de mateix 25N es portarà a terme l'Acte Institucional per part de l'Ajuntament de Reus a la plaça Mercadal que anirà acompanyat de xerrades i d'una actuació musical i castellera.

Paraules clau:

Notícies relacionades