Back to top

26 estudiants de la URV, classificats per a la final de concurs Business Talent

Són més de la meitat de la representació catalana al concurs de gestió empresarial i s’hauran d’enfrontar amb 267 joves d’altres universitats per aconseguir el títol de millor empresari virtual de l’Estat.

Un total de 26 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili han aconseguit classificar-se per a la final estatal de la primera edició del programa educatiu de simulació empresarial Business Talents, que tindrà lloc el 6 de maig. Són set grups d’estudiants de grau d’Administració i Direcció d’Empreses, Finances i Comptabilitat, Economia i diverses enginyeries que s’han classificat entre les primeres 50 posicions.

Els finalistes hauran de competir en línia contra la resta d’equips d’altres 33 universitats de tot l’Estat per aconseguir el títol de millor empresari virtual. D’entre la participació catalana, a més de la URV, hi ha 21 estudiants de les universitats de Barcelona, Pompeu Fabra i Ramon Llull.

Els estudiants han passat per quatre fases abans de la final

Fins ara, els estudiants han passat per quatre fases en què, setmana a setmana, durant quatre mesos, han hagut de dur a terme decisions estratègiques per obtenir els millors resultats per a les seves empreses fictícies i situar-se al cap d’amunt de la classificació. “Els universitaris porten mesos entrenant per a aquest campionat estatal i ara els ha arribat el torn de demostrar els seus coneixements per alçar-se amb títol”, explica Mario Martínez, director de Business Talents.

Durant el concurs, els participants han de preparar plans d’actuació i prendre decisions en temps real, que introdueixen en un simulador virtual. Han de treballar en equip i emprar les tècniques que utilitzen els empresaris d’èxit: analitzar el mercat i les seves fluctuacions, planificar, executar i controlar totes les variables. “Et permet aprendre a treballar sota pressió, amb dades reals i objectius concrets”, diuen els estudiants del grau en ADE de la URV Albert Hernanz i Ángel Garrido.


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades