Back to top

280 places d’activitats d’estiu a infants amb necessitats especials

En concret, s’ofereixen 280 places durant el mes de j uliol i 125, durant l’agost.
casal estiu

La Regidoria de Benestar Social facilita, un any més, l’accés a les activitats d’estiu als infants amb necessitats especials o amb famílies en situació de vulnerabilitat social, mitjançant el Casal d'estiu Adaptat, el Casal Adaptat Gaudi i el programa «Conviu l'estiu» i a través de diverses places, reservades específicament per aquests infants als casals d'estiu generalistes, organitzats per la Regidoria d'Ensenyament. En concret, s’ofereixen 280 places durant el mes de j uliol i 125, durant l’agost.

Aquest matí, les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella, i d’Ensenyament, Maria Dolors Sardà, han visitat les activitats de musicoteràpia i els tallers de treballs manuals i de teràpia amb gossos del Casal d’Estiu Adaptat.

Casal d’Estiu Adaptat

L’AMPA CEEP Alba gestiona l’organització del Casal d’Estiu Adaptat, que es fa del 2 al 27 de juliol de 9 a 13 h a l’Escola General Prim. Enguany, hi participen 40 infants escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans i es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia.

Casal Adaptat Gaudi

Reus també compta, per segon any consecutiu, amb el Casal Adaptat Gaudi, adreçat als infants amb Asperger, TEA i altres trastorns de desenvolupament (TDA-H, etc.), organitzat per l’Associació Aspercamp. En concret, s’hi ofereixen 20 places cada setmana del 2 al 27 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola Rubió i Ors.

En aquest casal, els infants amb Trastorns de l’Espectrea Autista realitzen activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Unes pràctiques molt adients per potenciar les habilitats socials i comunicatives.

Integració dels infants amb necessitats especials

A més d’aquests dos casals, hi ha 25 infants amb necessitats especials, que compten amb un monitor de suport, i que participen dels casals d’estiu generalistes, organitzats per la Regidoria d’Ensenyament.

Conviu l’estiu

A través del programa «Conviu l’estiu», del 3 de juliol al 17 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, s’ofereixen 150 places setmanals durant el mes de juliol i 70 durant l’agost adreçades als infants de Reus d’edats entre els 3 i els 12 anys.

Les diverses propostes lúdiques que es realitzen són, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines municipals i del Club Natació Reus Ploms, activitats de circ al Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, i activitats hípiques a les quadres Mas Tallapedra. Unes activitats lúdiques i aquàtiques que enguany giren al voltant de la música, en sintonia amb Reus ciutat de la Música 2018.

Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l’estiu a l’Escola Mowgli, l’Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social.

A més, la Regidoria de Benestar Social facilita l'accés d'aquests infants a places, 45 al juliol i 30 a l’agost, dels casals d'estiu que depenen de la Regidoria d’Ensenyament i que estan organitzats a diversos equipaments de la ciutat.

A banda del programa «Conviu l’estiu», 80 infants reben suport econòmic per poder pagar el casal d’estiu.

Paraules clau: