Back to top

El 28M a Mont-roig: canvi o continuïtat?

Mont-roig i Miami tornen a enfrontar-se a unes eleccions municipals on fins a vuit formacions podrien guanyar l'alcaldia.

Mont-roig i Miami. Miami i Mont-roig. Dues realitats tan properes i amb orígens tan diferents que, aquest 28 de maig, tornaran a votar per saber qui els ha de governar els pròxims quatre anys.

Si fem una mirada enrere, el 2007 Fran Morancho, del PSC, guanya l'alcaldia per primer cop; el 2011 una coalició entre PP, la FIC, Verds per més, ERC i CiU porta el republicà Ferran Pellicer a l'alcaldia; el 2015 tornarà a governar Morancho, qui revalidarà el càrrec el 2019. Un Fran Morancho que aquest 2023 torna a presentar-se com a alcaldable amb una idea de continuïtat del que ell denomina un "projecte de transformació del municipi".

Qui ha acompanyat a Morancho al govern, aquests quatre anys, ha estat la Plataforma Impulso Miami - Mont-roig, a través de Vicente Pérez. De cara al 28 de maig aposten, també, per continuar amb "el canvi" i creuen en la necessitat de modificar el pla urbanístic.

Qui votaràs a les municipals de Mont-roig? | VOTA L'ENQUESTA

No podem parlar de Mont-roig sense parlar de l'arribada de l'empresa sud-coreana Iljin de Lotte Group, fabricant de components de bateries. El pròxim mandat serà clau, pel que fa a la reindustrialització de la zona, i ERC, amb Irene Aragonès al capdavant, vol entomar el repte. La cura de la cultura i del patrimoni també és un tema a posar sobre la taula. En aquest cas, el candidat de Junts x Mont-Roig, Simó Gras, ho té molt clar.

La formació de Ciutadans, a través del seu candidat, vol oferir respostes a les necessitats de seguretat, habitatge i ocupació de grans i joves. També, en la línia de satisfer i proporcionar els serveis que encara li fan falta, tant a Miami, com a Mont-roig, es postula el candidat de Tots Mont-roig Miami - Ara Pacte Local, Àlex Olivé

Aquesta és la panoràmica política dels partits que, en l'actualitat, compten amb representació al consistori. A les urnes, però, hi haurà vuit opcions a triar per la cadira de batlle. 28M, canvi o continuïtat?

Recupera el debat

Paraules clau:

Notícies relacionades