Back to top

30 investigadors de la URV entre els més influents del món

Investigadors de la Universitat d’Stanford han generat una base de dades pública amb més de 100.000 científics destacats d’arreu del món

Tradicionalment, una de les mètriques més populars per mesurar l’impacte de  les publicacions es basa en les citacions que rep un document en un període determinat. Aquesta mètrica, però, per si sola pot portar a conclusions esbiaixades si no es tenen en compte altres paràmetres. De fet, en algunes àrees l’indicador de citacions i d’impacte tendeix a ser més elevat que en d’altres per les característiques de la pròpia àrea pel que fa per exemple a la freqüència i el volum de publicacions.

Un estudi publicat a la Public Library of Science (PLOS) ─organització sense ànim de lucre que treballa amb publicacions científiques d’accés obert─ ha anat més enllà i ha elaborat un rànquing dels científics més influents del món agrupats en 22 camps científics i 176 subcamps tenint en compte indicadors de citació múltiples.

Es basa en diversos paràmetres, com ara el nombre d’articles, les citacions rebudes (amb o sense autocitacions), l’índex H, citacions en funció de la posició de l’autor en la signatura (autor únic, primer signant o darrer signant) o el nombre d’articles citats i introdueix un indicador compost que incorpora tots aquests paràmetres. Els resultats es mostren en dos llistats. D’una banda té en compte l’impacte de tota la carrera investigadora amb les citacions rebudes fins al 2019 i de l’altra, les citacions rebudes durant el 2019.

Col·lectiu investigador de la URV inclòs en aquestes llistes:

SUBCAMP INVESTIGADOR/A
Anestesiologia Miró, Jordi
Arqueologia Vaquero, Manuel
Ciències Ambientals Schuhmacher, Marta
Enginyeria Elèctrica i Electrònica El Aroudi, Abdelali

Martinez-Salamero, Luis

Olalla, Carlos

Fluids i Plasmes Arenas, Alex

Guimerà, Roger

Huera-Huarte, F. J.

Gómez, Sergio

Bariviera, Aurelio F.

Intel·ligència Artificial i Processament d’Imatge Domingo-Ferrer, Josep

Sánchez, David

Serratosa, Francesc

Metodologia de les Ciències Socials Lorenzo-Seva, Urbano

Ferrando, Pere J.

Microbiologia Guarro, Josep
Nanociència i Nanotecnologia Alvarez-Puebla, Ramon A.
Paleontologia Carbonell, Eudald

Rivals, Florent

Química Analítica Llobet, Eduard

O’Sullivan, Ciara K.

Fontanals, Núria

Callao, Maria Pilar

Marcé, Rosa Maria

Química General Poblet, Josep M.
Química Inorgànica i Nuclear Bo, Carles
Química Medicinal i Biomolecular Garcia-Vallvé, Santiago
Teoria de la Computació i Matemàtiques Rodríguez-Velázquez, Juan A.
Xarxes i Telecomunicacions Lazaro, Antonio

L’estudi, publicat per la revista Plos Biology, es basa en les dades de citacions recollides a Scopus i incorpora un total de 161.411 científics d’arreu del món, 2.767 d’institucions espanyoles i, d’aquests, 30 que pertanyen a la Universitat Rovira i Virgili i que es troben entre el 2% dels científics més destacats del món en els seus subcamps.


optiques visio

 

 

Paraules clau:

URV

Notícies relacionades