Back to top

300 alumnes reten homenatge al ballarí Màrius Petipa

Un any més i coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa el teatre Fortuny de Reus ha acollit la 33a Gala d'aquesta disciplina. Enguany s'ha homenatjat el ballarí i coreògraf Màrius Petipa pel 200 aniversari del naixement. 300 alumnes de 27 escoles han gaudit i han ballat dalt de l'escenari del Fortuny
Imatge de la 33a Gala del Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny de Reus ha acollit la 33a Gala de dansa. Un esdeveniment que ho organitza l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona, amb motiu del dia Internacional de la Dansa. Enguany han fet homenatge el ballarí i coreògraf Màrius Petipa. Les coreografies més cèlebres són el Llac dels Cignes, El Trencanous, La Bella Dorment, Don Quixot, entre d'altres.

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de professors de dansa de Tarragona; Teresa Aguadé assegura que "aquesta gala feta aquí és molt diferent que d'altre. Té una màgia especial".

També hi ha participat el Centre de Dansa de Catalunya que va col·laborar amb un taller coreogràfic del Bicentenari de Marius Petipa. Roser Muñoz del Centre de Dansa de Catalunya afirma que "per a nosaltres és una cita molt important i ens encanta col·laborar amb l'Associació".

Disciplina, valors. I és que la dansa requereix d'una preparació acurada i molt completa. 

L'alumna Mar Rom de l'Escola de Dansa de Música i Dansa de Montbrió del Camp explica que "ballo des de petita i significa molt per a mi". 300 alumnes de 27 escoles de la demarcació han ballat en un escenari d'un gran valor afegit. Alguns van interpretar algunes de les coreografies de Màrius Petipa ja que enguany se celebra el 200 aniversari del naixement del ballarí.

Paraules clau: