Back to top

Fins a 35 grups culturals omplen Riudoms en la Festa Comarcal

Riudoms ha acollit aquest diumenge la primera edició de la Festa Major Comarcal del Baix Camp. Una trobada de colles geganteres, capgrossos, diables i altres entitats que vol posar en evidència la riquesa de la cultura popular del territori i millorar la relació entre les poblacions.
Riudoms ha acollit aquest diumenge la primera edició de la Festa Major Comarcal del Baix Camp

La plaça de l'Església de Riudoms s'ha omplert de gegants, capgrossos i altres grups festius aquest diumenge al matí. La primera edició de la Festa Major Comarcal ha concentrat fins a 35 grups culturals i més d'un miler de persones dels municipis de la comarca. Una oportunitat per compartir la festa i enfortir la relació entre localitats. "Ens està agradant molt, perquè trobes gent que coneixes d'altres municipis i veus els elements festius d'altres llocs", explica un dels integrants del Ball de Bastons de Cambrils, Pere Martí.

La jornada ha començat amb una cercavila de tots els elements festius pels carrers del municipi i les seves exhibicions de lluïment a la plaça de l'Església. D'altra banda, la celebració també ha comptat amb un tast de fins a 29 tapes diferents, productes i plats típics dels municipis de la comarca. "La nostra tapa és la samfaina, el plat típic que estem introduint a Vinyols i els Arcs. La festa està anant molt bé, i jo he participat des del principi de la jornada amb la coral", explica Marta Aubaó. "Cada poble porta el seu plat típic, i nosaltres a Colldejou fa molts anys que fem formatge i hem baixat amb les nostres mostres. Feia falta aquesta relació entre municipis", reconeix Dolors Salsenc.

El balanç després d'aquesta primera edició és molt positiu, i la intenció és convertir la Festa Comarcal en un esdeveniment que es repeteixi cada dos anys. "Estem molt contents perquè hi ha una gran afluència de gent, que és el que dóna sentit a l'esforç que hem fet. Tothom podrà gaudir de les expressions festives de la nostra comarca", explica l'alcalde de Riudoms, Josep M. Cruset. "Crec que cada dos anys s'hauria de fer una Festa Major Comarcal, adequant-la al poble que es pugui realitzar. Amb l'èxit d'avui, això ja no té aturador", reconeix el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud.

La Festa Major Comarcal del Baix Camp és la primera que se celebra a Catalunya, i vol servir d'inspiració i motivació cap a altres comarques.

Paraules clau: