Back to top

3.500 coloms menys a Reus en el que va d'any

REDACCIÓ

L’ajuntament ha capturat i sacrificat un total de 3.500 coloms en els primers 6 mesos de l’any. D’acord amb la legislació, el consistori ha portat a terme aquest dimarts una nova acció de control de població d’aquestes aus per evitar-ne la proliferació excessiva.
En aquest cas, l’escenari de la captura ha estat la zona del parc Mas Iglesias i l’entorn de l’estació d’autobusos.

La zona del Mas Iglesias i l’entorn de l’estació d’autobusos ha estat l’escenari de la darrera captura amb xarxa de coloms, un dels sistemes autoritzats per la normativa vigent que utilitza l’Ajuntament de Reus per controlar la presència d’aquesta espècie a la ciutat. Segons les dades disponibles a 15 de juliol de 2015, el consistori reusenc ha realitzat durant els primers 6 mesos de l’any un total de 3.500 captures de coloms.

Aquesta acció es realitza periòdicament per regular la població d’aquesta au i evitar-ne la proliferació excessiva. D’entre les diverses accions que es realitzen, destaca la intervenció sobre persones que alimenten a coloms a través de la guàrdia urbana, la inspecció, sanejament i tancament d’immobles afectats per colònies de coloms, neteges periòdiques d’arbrat i nius i visites d’inspecció i atenció  a la ciutadania.

A més, en el marc de la campanya de control d’aquestes aus, en el primer semestre s’han localitzat 7 persones alimentadores habituals, es van inspeccionar més de 50 arbres i es van retirar més de 25 nius. Segons la regidoria de Via Pública i Medi Ambient la densitat de coloms a Reus és equiparable a la de qualsevol altra ciutat de la seva mida i fins i tot menor que en algunes ciutats importants properes.