Back to top

3.500 hectàrees d’oliveres de la DOP Siurana malmeses a causa de les nevades

El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, fa una crida als consumidors: “Ajudeu-nos comprant l’oli DOP Siurana”.

Quatre de les set comarques que agrupa la DOP Siurana: el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Conca de Barberà i l’Alt Camp han resultat afectades, en diferent grau, per les nevades que es van produir els dies 8, 9 i 10 de gener.

En total, segons les primeres avaluacions realitzades, 3.500 hectàrees de cultiu d’oliveres de la DOP Siurana han patit danys a causa del pes de la neu, més del 38% de l’oliverar registrat actualment a la nostra DOP. Es tracta de danys que sobretot s’han registrat en les oliveres noves, on les importants precipitacions en forma de neu han provocat el trencament de les seves branques.

Els danys es veuran reflectits en les oliveres més joves

Val a dir que, sobretot a les comarques de la Ribera i el Priorat, els danys podrien veure’s incrementats, donat que encara hi ha neu i gel en algunes finques, que en dificulten l’accés. Si bé la nevada no ha afectat a la collita d’enguany, ja que pràcticament estava tota recollida, llevat d’algunes poblacions de la Ribera d’Ebre; els tècnics apunten a què els efectes de la nevada es veuran reflectits, sobretot, en les collites de les oliveres més joves, les quals en un període d’entre 2 i 5 anys produiran menys o bé no donaran fruits.

Davant aquesta situació, Antoni Galceran, president del Consell Regulador de la DOP Siurana, fa una crida a la solidaritat: “Si ens pregunteu com ens podeu ajudar us he de dir que la millor manera de fer-ho és comprant el nostre oli; l’oli DOP Siurana i de la resta de zones afectades. D’aquesta manera donareu suport directe als nostres pagesos i també al nostre territori natural. No ens podem permetre el luxe de perdre pagesos; ni tampoc el cultiu de les oliveres”.

dop

Entrevista

Parlem amb Antoni Galceran, president del Consell Regulador de la DOP Siurana.

Paraules clau:

Notícies relacionades