Back to top

35.000 persones sordes podran contactar més fàcilment amb el 061

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha presentat el nou sistema més intuïtiu per facilitar-ne l’ús a tota classe de col·lectius

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha presentat la nova app 061 Salut Respon. Aquesta nova versió ofereix la possibilitat que persones sordes puguin contactar directament amb el 061 a través d’un servei de videotrucada atès per intèrprets en llengua de signes. Aquesta funcionalitat és pionera a l’Estat espanyol i permet una millor accessibilitat al sistema de salut a un col·lectiu de 35.000 persones sordes a Catalunya.

El nou sistema és intuïtiu per facilitar-ne l’ús a tota classe de col·lectius i per reduir l’escletxa tecnològica. A través de l’app del 061, la primera pantalla que apareix és un telèfon, on les persones sordes han de configurar la possibilitat de llenguatge de signes i aquesta pantalla canvia i apareix una videocàmera. En el moment que una persona contacta a través de l’aplicació el SEM pot saber qui és i on es troba.

Un xatbot i un apartat de preguntes freqüents sobre la COVID-19

061

Aquesta nova versió integra altres funcions que no només són dirigides a persones sordes. Incorpora novetats amb l’objectiu d’oferir un ventall més ampli d’opcions al ciutadà a l’hora de consultar informació, com són la inclusió d’un xatbot i d’un apartat de Preguntes Freqüents sobre la Covid-19 i altres qüestions sanitàries. “El gran objectiu que té el 061 i el SEM és ser accessibles i equitatius a tots els ciutadans”, expressa la doctora Núria Torres.

La doctora Carme Bertral, secretària d’Atenció Sanitària i Participació, explica que l’administració sovint és lenta i sumant-li la pandèmia encara s’ha alentit més, però tot i això, afirma que la pandèmia també els “ha fet veure fets i coses” que eren de “solució immediata”. “Aquesta ha estat una de les causes, l'accessibilitat d’un col·lectiu nombrós del país”.

Des de la seva creació l’any 2015, l’app 061 Salut Respon ja compta amb aproximadament 350.000 descàrregues. La nova actualització ja està disponible des de fa més de deu dies.

Paraules clau:

Notícies relacionades