Back to top

37.000 persones demanen ajuda a la Creu Roja a la demarcació

Més del 87% de les famílies ateses per Creu Roja a la demarcació de Tarragonapateixen inseguretat alimentària

La Creu Roja ha presentat aquest dijous al matí el tercer informe sobre l'impacte de la Covid en l'alimentació en les llars. A la demarcació de Tarragona les dades són força preocupants, ja que la xifra de gent que ha hagut de recórrer a les ajudes de la Creu Roja ha augmentat i fins al passat mes d'octubre, s'han repartit més de 12.000 targetes de prepagament per a aconseguir aliments de primera necessitat i productes d'higiene i més de 24.000 kits d'alimentació, en total s'han atès més de 37.000 persones.

Aquest informe elaborat a través d'una enquesta als usuaris dels serveis de la Creu Roja reflexa que un 87% de les famílies ateses a la província de Tarragona pateixen inseguretat alimentària, és a dir que han vist amenaçat en algun moment el fet de poder menjar. Aquesta xifra és del 13% quan parlem d'inseguretat severa, aquella que afecta a famílies amb menors

La Demarcació de Tarragona juntament amb la de Girona són les més afectades per la pandèmia, ja que s'han perdut molts llocs de treball en el sector turístic, per tant confien que quan la situació es relaxi molta gent pugui recuperar els seus ingressos estables.

Importància de l'acompanyament emocional 

Des de Creu Roja, però remarquen que sense un acompanyament emocional i suport adequat és molt difícil revertir la situació actual, ja que sovint els afectats no saben gestionar els seus recursos i drets. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades