Back to top

El 40% dels infants passen fins a 3 hores al dia davant de la pantalla

Aquesta és una de les dades reveladores que s'ha exposat a la conferència del cicle "Educar avui" a la Fundació Reddis. Una xerrada sobre com les noves tecnologies poden afectar els hàbits dels nens i nenes, i quines conseqüències en poden derivar.
El 40% dels infants passen fins a 3 hores al dia davant de la pantalla

Un 40% dels nens i nenes fan ús de les noves tecnologies un total de 3 hores al dia i el 25% sobrepassa aquest interval. 1 de cada 2 accedeix a la xarxa sense filtres de contingut i 1 de cada 10 ha falsificat en algun moment la seva identitat. Aquestes són algunes de les dades que els doctors Joan Peña, Núria Manzanares i la psicòloga Iris Sanjurjo han posat en relleu a la darrera conferència del cicle 'Educar Avui', de la Fundació Reddis. Una ponència sobre un nou tipus d'addicció que pot afectar el creixement de nens i adolescents. "Hem de fer front a una adaptació davant les noves tecnologies que són el nostre passat futur", explica el cap del servei de Psiquiatria Infantil a l'Hospital Sant Joan de Reus, Dr. Juan Peña.

Les dades responen al darrer estudi europeu de 2018 basat en els primers contactes amb la xarxa, que comencen als 3 anys o abans. Les addiccions d'aquest tipus s'emmarquen en quatre tipus de realitats, els mòbils, les xarxes socials, internet i els videojocs, i poden presentar greus conseqüències. "Podem parlar de depressió, irritabilitat o idees suïcides, així com d'alteracions de la son i l'atenció", reconeix la psicòloga Iria Sanjurjo. "A les noies predomina l'ús de telèfons mòbils i ordinador perquè és una via de relació social, i en canvi els nois són més propensos a utilitzar videojocs online", afegeix la Dra. Núria Manzanares. 

Aquesta edició del cicle de conferències 'Educar avui' comptarà amb dues ponències més. La propera tindrà lloc el 7 de març a càrrec del catedràtic Francesc Imbernon que posarà sobre la taula la formació permanent del professorat.

Paraules clau: