Back to top

El 40% dels usuaris de la Borsa de Treball Municipal de Cambrils troba feina

Durant aquestes dues dècades, la borsa ha gestionat més de 5.000 ofertes de treball i també ha desenvolupat el Servei d'Orientació Educatiu i Professional, una opció d'assessorament per continuar els estudis.
Els serveis estan oberts a usuaris a partir dels 16 anys

4 de cada 10 usuaris de la Borsa de Treball Municipal de Cambrils troben feina. Aquesta és la conclusió després de vint anys d'activitat d'aquest servei intermediació i assessorament laboral, que va ser pioner al Camp de Tarragona. Cambrils és dels pocs municipis que gestiona una borsa de treball, una tasca normalment reservada a les capitals de comarca, però que ha recollit uns bons resultats. "Més de 15.000 persones han demanat ocupació i 2.000 empreses han sol·licitat personal mitjançant la borsa durant aquests vint anys", destaca el regidor d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació a l'Ajuntament de Cambrils, Alejandro García. En total s'han gestionat més de 5.000 ofertes de treball, cosa que significa un 40% d'inserció dels demandants d'ocupació.

La Borsa de Treball és un servei gratuït que ofereix l'ajuntament tant a persones que busquen feina com a empresaris que necessiten personal. Tot i la necessitat laboral, una de les altres assistències en creixement és el Servei d'Orientació Educatiu i Professional, un espai per informar els estudiants sobre les possibilitats acadèmiques i laborals en base a les seves inquietuds. El 80% de les atencions a joves han derivat en una prolongació dels seus estudis en l'itinerari acadèmic, una opció que cada dia està més a l'alça. "Ha passat de ser un servei on predominava la part de recerca de feina a sol·licitar-se, arran de la crisi, més el sector formatiu", reconeix la responsable Servei d'Orientació Educatiu i Professional, Estrella Ros, que afegeix que els usuaris d'aquest servei no només són joves, sinó que també són persones al voltant dels 30 anys que volen tornar als estudis.

Tant la Borsa de Treball com el Servei d'Orientació Educatiu estan oberts a tot tipus de perfils d'usuaris a partir dels 16 anys, i el seu objectiu és crear una xarxa de treball i orientació que unifiqui totes les opcions pels qui busquin assessorament.

Paraules clau: