El 40% de l'aigua usada per la industria de Tarragona podria ser regenerada en els propers anys
L'Estació de Regeneració d'Aigua de Tarragona, Vila-seca i Salou és una planta impulsada per l'Agència Catalana de l'Aigua i explotada per l'empresa AITASA des de fa deu anys. L'Estació rep les aigües residuals d'aquests municipis i les tracta per tal que pugui ser útil per a usos industrials. Actualment, aquesta planta té una capacitat per produir més de 6 hm3, però es preveu ampliar-la en els propers anys fins a arribar als 9 hm3.
L'aigua regenerada d'aquesta planta surt amb una qualitat adequada pels usos dels polígons de Tarragona i d'aquesta manera les indústries no han d'utilitzar aigua que podrien ser aptes per a altres usos. Actualment, el 18% de l'aigua que utilitzen els polígons és regenerada per l'estació, però a través de la construcció d'una altra planta, AITASA vol augmentar fins al 40% l'ús d'aquest recurs.

L'ACA vol impulsar la producció d'aigua regenerada a tot Catalunya
Actualment, es produeixen a Catalunya més de 53 hm³ d'aigua regenerada i a través d'una inversió de 125 milions d'euros, l'ACA vol gairebé doblar aquesta capacitat en els propers 6 anys. Al Camp de Tarragona s'hi preveu invertir més de 10 milions amb actuacions als municipis de Cambrils, Valls o Reus, entre d'altres.