Back to top

400 beneficiats pel Banc d'Ajudes Tècniques

BERTA TREIG

Saben que és el Banc d'Ajudes Tècniques? A dia d'avui totes les persones amb mobilitat reduïda poden sol•licitar el servei que ofereix aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Reus i la Fundació Pere Mata. Es tracta del lloguer assequible de material específic per a facilitar la mobilitat dels discapacitats tant dins com fora de casa seva. Actualment aquesta ajuda ha atès a una vuitantena d'usuaris hi ha ofert des de la seva creació un total de 302 productes terapèutics. 

L'Anna és una de les 83 persones que aquest any han sol·licitat un dels serveis que ofereix l'Ajuntament de Reus a les persones amb mobilitat reduïda. Es tracta del Banc d'Ajudes Tècniques, una prestació pionera al Camp de Tarragona que ofereix la regidoria de Benestar a través de la Fundació Pere Mata per a que totes les persones amb discapacitat física puguin llogar de forma assequible material que els hi faciliti la mobilitat. 

La iniciativa permet que els sol·licitants puguin millorar la seva autonomia dins el seu domicili i també a l'exterior, així com la qualitat de vida pròpia i la de les seves famílies. En el que portem d'any aquest programa ha realitzat 214 serveis i ha dispensat 81 ajudes tècniques amb material terapèutic. Aquesta ajuda ha permès cobrir les necessitats duna vuitantena d'usuaris amb el que portem d'any i un total de 393 usuaris des de la posada en marxa del servei al 2013. 

El servei inclou també l'assessorament tècnic gratuït per part d'una terapeuta ocupacional de la Fundació Pere Mata i ofereix una oportunitat laboral a persones amb malalties mentals per dur a terme tasques de manteniment i transport de material.

Les persones que disposin d'algun tipus de material d'ajuda com cadires de rodes, caminadors o llits que no utilitzin seran benvinguts per a seguir tirant endavant aquesta iniciativa.