Back to top

5 consells per fer esport a l'estiu

Amb l'estiu i la calor, cal seguir algunes recomanacions per practicar esport sense patir un cop de calor

L'estiu i els dies llargs conviden a aprofitar el temps lliure, cuidar-nos i practicar més esport. Tot i això, l'estiu és una època molt calorosa per fer exercici d'intensitat i cal tenir en compte alguns consells per practicar esport de forma saludable.

Beure aigua i evitar deshidratacions

Beure aigua i evitar deshidratacions

La ingestió d'aigua sempre és important quan es tracta de fer esport, però durant l'estiu és imprescindible per evitar cops de calor. Cal beure aigua abans de practicar esport, durant i després, per garantir que el cos no es deshidrati. L'estiu és l'estació en què més aigua perdem mentre fem esport, de manera que cal ingerir com a mínim mig litre d'aigua durant l'activitat física.

Evitar les hores de més calor

Evitar les hores de més calor

A l'estiu cal evitar practicar esport durant les hores de més calor, és a dir, de 12 del migdia a 17 de la tarda. Durant les hores centrals del dia, la calor i el sol són molt durs i ens poden causar un cop de calor, així que s'han d'evitar sempre. L'horari recomanat per fer esport a l'aire lliure són les primeres hores del matí i les últimes hores del vespre, que són les més fresques. Cal tenir en compte que si la temperatura és superior a 35 graus i a un 60% d'humitat és recomanable no practicar esport.

Utilitzar protecció solar

Cal utilitzar crema solar

A més de la calor i les deshidratacions, a l'hora de fer esport cal protegir la pell del sol. La protecció solar és necessària durant l'estiu, ja que exposem la pell a cremades. De la mateixa manera que quan anem a la platja o la piscina, cal aplicar protecció solar com a mínim mitja hora abans de sortir al carrer en totes les zones que quedin exposades, sense oblidar coll, nuca i mans.

Controlar la intensitat dels exercicis

Evitar les hores de més calor

Durant l'estiu, les condicions ambientals són més extremes i el cos no rendeix de la mateixa manera. Per això cal fer exercicis de menor intensitat i controlant sempre el nostre estat físic. En cas que notem algun símptoma de cop de calor o deshidratació, com mal de cap, lleu mareig o rampes, cal parar i anar a un lloc fresc.

Utilitzar roba fresca i transpirable

Cal utilitzar roba fresca i transpirable

La roba que portem també és un punt clau a l'hora de fer esport. I és que si anem massa tapats o amb roba poc transpirable, la sensació de calor i de mareig és major. Per tant, és recomanable dur roba ampla, de colors clars i de cotó, ja que ens ajudarà a transpirar millor i a evitar rascades amb la roba.

Per evitar patir un cop de calor, es recomana dur ulleres de sol i gorra. En tot cas, cal saber que els símptomes d'un cop de calor són nàusees, lleu mareig, fatiga i rampes. Si sentim algun d'aquests símptomes, hem de parar de fer esport, anar a un lloc fresc, beure aigua i refrescar-nos.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades