Back to top

50 anys amb el Club Esportiu Santes Creus

Una de les entitats esportives més emblemàtiques de la ciutat compleix 50 anys. És el Club Esportiu Santes Creus, qui al mes de juny celebra mig segle des de la seva fundació. L'efemèride vindrà carregada d'activitats tant diverses com una festa per a tots els jugadors o la Diada de Penyes Barcelonistes, qui aquest any tindrà el club com l'amfitrió. Ens ho explicava ahir al Cercle Central l'actual president del Santes Creus, Ramón Alabart.
Un dels jugadors del futbol base del C.E. Santes Creus

L'any 1967 naixia a la ciutat de Reus un petit club de futbol. L'anomenaren Santes Creus en honor a la barriada on residia el seu fundador. A dia d'avui el que era el somni d'un jove futbolista a passat a ser una escola de referència en les categories base del futbol reusenc. Aquesta professionalització ha costat ni més ni menys que 50 anys de rodatge del club. Una efemèride que l'entitat vol celebrar enguany amb una llarga llista d'activitats. I és que el treball de tants anys d'història ha donat el seu fruit.

Així ho reflecteix l'àlbum de cromos que el club ha creat per celebrar el mig segle, més de 500 enganxines repartides entre 350 jugadors i entrenadors dels quals disposa actualment el Santes Creus.

Una de les activitats estrella de l'any arribarà al juny amb la Diada de Penyes Barcelonistes, on el Santes Creus en serà l'amfitrió. Ens ho explicava ahir al programa d'esports d'aquesta casa l'actual president, Ramón Alabart: "Es fan unes eliminatòries i els guanyadors participen en les finals que es fan al Camp Nou el dia del Gamper. Aquest any si tot va bé les prèvies es faran a les nostres instal·lacions".

L'entitat també té programada una macrofesta per a totes les persones que vulguin celebrar amb ells aquest aniversari. I es que 50 anys d'història donen per a molt. Jugadors com Sergi Roberto, Joan Toral o Ramon Folch s'han format en aquest club en aquest mig segle d'història.