Back to top

50 autobusos han sortit de Reus per a la manifestació a Barcelona

Un 11 de setembre diferent, i és que la idea de convertir un acte fins ara reivindicatiu en una celebració de cara al pròxim any, s'ha fet popular entre els assistents a la concentració.
Els autobusos aparcats al costat del Parc dels Capellans

11 de setembre. Diada nacional de Catalunya. Diada d'alegria i amb gust de comiat, per la presència relativament propera de la data de l'1 d'octubre, en què la Generalitat ha fixat el referèndum d'autodeterminació. Els assistents a la manifestació de Barcelona que han viatjat en qualsevol dels cinquanta busos que han sortit des del Parc dels Capellans de Reus descriuen l'ambient amb l'emoció de qui es troba a punt de presenciar història i es deixen emportar per l'emoció. "A veure si aconseguim la independència i la propera es per anar a celebrar-la", ha comentat la manifestant Montserrat Guinart.

Tot i el xoc social produït pels atacs terroristes del 17 d'agost a Barcelona i a Cambrils i l'augment de la tensió durant els darrers dies a causa de diversos operatius de la Guàrdia Civil en diferents municipis de la demarcació, les places ocupades no han patit cap afectació. "Pensava que els fets que han passat refredarien la gent però no. Hi veig molta gent", remarca el Josep Sierra, un dels assistents.

Un viatge de diada atípic. Perquè, tot i els elements que es repeteixen respecte d'altres anys, com ara les samarretes i les banderes, la possibilitat de resoldre pròximament tots els futurs que es plantegen un 11 de setembre, genera un neguit on conviuen il·lusió i espera.

Paraules clau:

Notícies relacionades