Back to top

El 5G, protagonista de la Mobile Week Reus 2020

Aquesta setmana té lloc a Reus la Mobile Week, un esdeveniment paral·lel al Mobile World Congress que enguany s'ha anul·lat per culpa del pànic generat pel coronavirus arreu del món.
noticies

La suspensió del Mobile World Congress a Barcelona, només dotze dies abans de la data prevista, ha generat una onada de crítiques i malestar des de diferents sectors per les conseqüències econòmiques que això implica.

A Reus, molts dels professionals que treballen en les noves tecnologies i que tenien pensat assistir-hi asseguren que continuen mantenint les reunions que prèviament ja havien concertat i que, per tant, els afecta mínimament.

La suspensió de la Mobile no afecta els actes de Reus

De fet, mínim també serà l'impacte que es preveu que ocasioni a la Mobile Week Reus. Un esdeveniment que la capital del Baix Camp acull per segon any consecutiu, sent l'única ciutat de la demarcació on es realitza.

La importància del 5G 

El programa de la Mobile Week a Reus contempla activitats per a tots els públics: professional, juvenil i familiar, sent la tecnologia 5G la gran protagonista.

Les activitats del Mobile Week a Reus es tancaran amb una taula rodona dimecres, 19 de febrer, a partir de les 19h a Cal Massó sota el lema 'El futur d'un territori intel·ligent'.

Programa Mobile Week Reus 2020 -19 febrer

  • Edifici Tecnoparc: Activitats per al públic professional (matí)

9:30 – 10:15 h Conferència: L'estratègia 5G de Catalunya, a càrrec de Xavier Flores, tècnic de la secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya

10:15 – 11:00 h Conferència: L'impacte del 5G a les ciutats. Innovació a les smart cities. L'ús del 5G i les seves aplicacions pràctiques, a càrrec de Rosa Paradell, Directora de Desenvolupament de Negocis a la fundació i2CAT

11:20 – 12:00 h Conferència: El camí cap al 5G. Pilots i casos pràctics, a càrrec de Llorenç Rubió, IoT & Smart Cities Telefónica Mediterrani.

12:00 – 12:20 h Presentació del Carsharing Municipal, a càrrec de Ramon Castellví, Cap de serveis a l’Administració Pública

  • REDESSA 1: Tallers per a nens i nenes

18:00 a 19:00 h Taller de robòtica educativa per a nens de 8 a 12 anys: “Els Solucionadors”, a càrrec de Dynamind, Ments Dinàmiques

Mitjançant un robot i un tapet ens enfrontarem a diversos reptes pels quals haurem de programar-lo i obtenir, d'aquesta manera, la millor solució al problema. Aquesta vegada utilitzarem el robot 'Probot', amb el qual podem dibuixar i també moure'ns per poder arribar a diversos llocs i utilitzar els sensors que té.

18:00 a 19:00 h Taller de música virtual, a càrrec d'INS Baix Camp.

  • Mas Pintat: Activitats per a famílies

17:30 h Conferència: La importància de treballar el pensament computacional des de la infància. (Adreçada als pares). A càrrec de Jordi Vives: Enginyer informàtic, Coordinador pedagògic de Codelearn i Professor de la UPC

Resoldre creativament els problemes i entendre la tecnologia per poder-la fer servir traient-ne el màxim rendiment possible, són alguns dels reptes de l’educació del segle XXI. Aquesta conferència va adreçada als pares amb l’objectiu que promoguin el pensament crític dels seus fills i filles, des de ben petits. 

  • Casal de Joves: Activitats per a joves

18:00 h Presentació de la 'MISI' el Xatbot per a joves de Reus, a càrrec de Santi Ariste, co-owner Universal Customer i Dídac Aluja, dinamitzador juvenil de l'Ajuntament de Reus.

Aquest xatbot permet tenir un assistent virtual 24/7 sobre temes de ciutat en clau jove.

  • Cal Massó: Activitats per a la ciutadania

19:00 h Taula rodona: 'El futur d’un territori intel·ligent', a càrrec de:

Oscar Hellín, coordinador del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament de Reus. Responsable TIC de l'Ajuntament de Reus

Pep Budi, CIO at Ajuntament de Tarragona

Jesus Redón, cap Secció Sistemes d'Informació en Ajuntament de Salou

Pablo Mazón, CEO en Movertis

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades