Back to top

5M d'euros per fer realitat la Vall de l'Hidrogen al territori

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, ha afirmat que la Vall de l'Hidrogen "ja és una realitat".

Aquest matí s’han reunit a la capital tarragonina diversos agents relacionats amb el projecte, en l’Assemblea de la Vall de l’Hidrogen. El secretari d’Empresa i competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, ha deixat clar que la Vall de l’hidrogen "ja és una realitat”.

La partida de 5 milions d’euros en els pressupostos de la Generalitat, per enguany, es destinarà a la creació d’una seu física, a l’àrea de Tarragona. Es tracta d’una dotació que s’ha de veure complementada amb inversió privada per aconseguir desenvolupar la tecnologia clau per aquesta descarbonització.

Iniciatives que iniciïn el camí de la descarbonització

El fet que l’hidrogen verd, a gran escala, a hores d’ara no sigui del tot competitiu, fa que el govern i la indústria comencin un camí que aposta per iniciatives de captura i reutilització del CO2.

A la planta tarragonina s'aplicaran tecnologies que es concentraran en tres àmbits: la captura de CO2 i els passos posteriors per a la seva reutilització, les tecnologies d’aplicació de l’hidrogen verd en àmbit industrial i el desenvolupament i la implantació de biocombustibles que puguin ajudar en la descarbonització. 

L'Assemblea de la Vall de l'Hidrogen

La jornada d’aquest dijous ha servit per presentar el pla d’actuacions i per posar sobre la taula quatre projectes que aniran de la mà d’aquesta vall de l’hidrogen. Els diversos ponents han posat èmfasi en la importància del co-lideratge entre la Generalitat i la indústria, així com la participació de l’aliança del coneixement de la Vall, la qual inclou la Universitat Rovira i Virgili.

Paraules clau:

Notícies relacionades