Back to top

6 consells dels Mossos per evitar robatoris a casa durant l'estiu

Durant el període estival cal augmentar les precaucions per evitar robatoris a la llar. Què podem fer per evitar els robatoris a les cases?

Les vacances d'estiu són un període crític pel que fa a robatoris a la llar, ja que el nombre de casos es dispara. Per això, els Mossos d'Esquadra han difós diversos consells per tenir un domicili segur i evitar patir robatoris.

1. Compte amb les xarxes socials

Compte amb les xarxes socials

Un dels consells principals és no explicar a través de les xarxes que farem un viatge i que no som a casa. És una manera d'evitar que persones alienes sàpiguen si som a casa o no.

2. No acumular correspondència

Les bústies també són un element típic per detectar qui ha marxat de vacances i qui és a casa. Per això, és recomanable demanar a algú de confiança que ens reculli la correspondència mentre som fora.

3. Evitar signes que mostren que el domicili és buit

No es recomana tenir les persianes totalment abaixades

De la mateixa manera que amb les cartes, cal tenir en compte la resta de signes que indiquen que no som a casa. Cal tenir especial atenció, per exemple, amb les persianes i els llums. Alguns consells són no deixar les persianes totalment tancades, ja que indiquen que no hi ha ningú, o col·locar bombetes que es puguin encendre i apagar amb el telèfon mòbil.

4. Alerta amb el telèfon fix

Amb el telèfon fix s'ha de fer igual que amb les xarxes socials: evitar donar indicis que no som a casa. Per això, no s'han de deixar missatges a la bústia de veu que evidenciïn que som de viatge. Fins i tot, es pot activar el desviament de trucades al telèfon mòbil per poder respondre sempre.

5. Protecció de la llar

Protecció i seguretat a la llar

La manera més segura per evitar robatoris és tancar tots els accessos amb clau i totes les finestres, a més de connectar l'alarma de seguretat en cas que en tinguem. Si les estades fora de casa són llargues, caldria tenir una porta d'entrada amb panys d'alta seguretat i col·locar reixes a les finestres que siguin accessibles.

6. Controlar tots els objectes de valor

Si tenim objectes de valor, és recomanable fer un inventari amb el número de sèrie, la marca i el model de cadascun. També podem confiar-los a algú o guardar-los en un lloc segur de la llar.

Paraules clau:

Notícies relacionades