Back to top

Fins a 600 euros de sanció per deixar la brossa fora del contenidor

L'Ajuntament de Reus impulsa la campanya "La Brossa, a din!" per fer front a l'incivisme generat per les escombraries que es deixen fora els contenidors. La iniciativa vol tenir un caràcter educador però des del consistori recorden que ja existeix una normativa vigent al respecte. Avisen que s'intensificaran les sancions.
noticies

Sota el lema "La Brossa a dins!" s'iniciarà en les pròximes setmanes una campanya per combatre els actes incívics relacionats amb les escombraries.

Segons l'Ajuntament de Reus, en els darrers mesos ha constatat l'augment en l'acumulació de residus fora dels contenidors. La iniciativa vol fer front a les males pràctiques en aquest àmbit, no només a la brossa que no es llença als dipòsits sinó també a l'hora de respectar els horaris estipulats, no fer la recollida selectiva de manera adequada, o per la retirada irregular de residus dels contenidors. En aquest sentit, l'alcalde Reus, Carles Pellicer, ha apuntat que s'intensificaran les sancions, unes multes que poden ser de fins a 600 euros.

La campanya "La Brossa a dins!"

k

El conjunt d’accions s’emmarca en la campanya «La brossa, dins!» amb el que es recorda el deure de la ciutadania de dipositar les deixalles als contenidors, per això es seguiràn diverses línies d'actuació: 

Equip d’inspectors

Aquest mes de febrer ha entrat en servei un equip d’inspectors que recorrerà tots els barris de la ciutat per identificar possibles pràctiques incíviques. La seva funció serà elaborar un informe on es detallin els punts més conflictius, horaris i comportaments incívics més freqüents. Tanmateix, l’equip treballarà de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana, i podrà identificar els incívics que localitzi per tal que el cos municipal de policia pugui tramitar la corresponent sanció.

Educadors ambientals

Acabada la tasca dels inspectors començarà la dels educadors ambientals. Un equip contractat per l’Ajuntament s’instal·larà a les bateries de contenidors de la recollida selectiva per identificar comportaments incívics i corregir-los. La seva tasca anirà dirigida tant a la ciutadania que diposita deixalles domèstiques com als comerciants que puguin col·lapsar els contenidors.

logo de la campanya "La Brossa a dins" de l'Ajuntament de Reus

Accions als comerços
En col·laboració amb Ecoembes i Ecovidrio, es portarà a terme una campanya porta a porta als comerços identificats mitjançant les dues actuacions anteriors per tal d'adherir-los a la recollida comercial. Aquesta acció ha de permetre descongestionar els contenidors de carrer i augmentar la recollida selectiva.

Enganxines als contenidors
La vessant informativa i pedagògica de la campanya tindrà una altra pota amb unes enganxines que es posaran als contenidors: una amb un advertiment de la sanció per possibles mals usos; i l'altra amb un recordatori sobre l'obligatorietat de reciclar.

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades