Back to top

600 persones surten en bus de Reus cap a la manifestació de Barcelona

Nou autobusos, amb més de 600 persones, han sortit de Reus per participar a la manifestació d'aquest dissabte a la tarda a Barcelona, un manifestació que han convocat Òmnium i l'ANC en suport als empresonats Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. D'altra banda, les dues entitats nacionalistes també han convocat per avui a les 20h del vespre a la plaça del Mercadal una manifestació en defensa de la República Catalana.
independència

Samarretes independentistes, senyeres i estelades... però sobretot llaços grocs. Aquest ha estat el símbol escollit per mostrar la solidaritat davant la detenció i empresonament dels màxims responsables de les entitats independentistes Òmnium i ANC. A Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, se'ls ha acusat de sedició per convocar manifestacions el passat 20 i 21 de setembre. Cuixart i Sánchez, els dos Jordis, romanen a la presó des d'aquest dimarts, una mesura considerada d'injusta i antidemocràtica pels ciutadans que anaven pujant als autobusos. Segons un dels ciutadans, Pep Anglès, assegura que "tenim dues persones a la presó que des del meu punt de vista són clarament presos polítics perquè els motius pels quals els hi han posat, per a mi, són pràcticament inventats".

A més, la sortida dels autobusos ha estat un cop s'han conegut les primeres concrecions de l'aplicació de l'article 155 per part de l'Estat. Així que la indignació es feia evident entre els que es dirigien a la manifestació de Barcelona. El coordinador de l'ANC a Reus, Jaume Ollé, explica que "aquesta crida, en principi, s'ha fet en solidaritat al Jordi Cuixart i Jordi Sánchez que estan segrestats per l'Estat espanyol com a hostatges, però probablement, aquesta tarda, després del que acaba de dir Rajoy, també serà una protesta contra aquest intent que, evidentment, els catalans no en farem cas, continuarem, probablement ja en forma de República". Un altre ciutadà, Just Arévalo, ha afegit que "avui ho han acabat de rematar aquest Govern espanyol, eliminant, o portant al Senat l'eliminació del president, vicepresident, i tots els consellers. Això vol dir l'ocupació de l'Autonomia en ple."

Entre els passatgers dels autobusos hi havia reusencs, però també ciutadans vinguts dels pobles del voltant.

Notícies relacionades