Back to top

El 75% de la demarcació de Tarragona tindrà fibra òptica entre el 2021 i 2022

L'acord entre la Diputació de Tarragona i la Generalitat permetrà estendre 636,70 km de cables de fibra òptica per connectar 81 nous municipis.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, han signat aquest matí el conveni que permetrà que la fibra òptica arribi a un total de 107 municipis de la demarcació entre el 2021 i el 2022.

Es preveu que la inversió sigui d'un total de 33,7 milions d'euros que permetrà estendre 636,70 km de cables de fibra òptica perquè el 75% de la població de la demarcació de Tarragona estigui connectada.

L'acord s'emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital per fer de la connexió a la banda ampla un element de cohesió social i equilibri territorial. Noemí Llauradó, ha assegurat que "no hi ha dubte que poder disposar dels serveis que ens proporcionen les tecnologies fomentarà la sostenibilitat i l'equitat entre persones al nostre territori".

Un desplegament iniciat el 2019

Des de l'any 2019, la Diputació de Tarragona ja treballa en la canalització per al pas de fibra òptica a totes les obres que s'estan executant a les carreteres de la seva titularitat i que coincideixen amb la xarxa planificada conjuntament amb la Generalitat. Així, durant l'any passat i el present any s'ha instal•lat canalització soterrada en els vorals d'una desena de carreteres de la demarcació de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades