Back to top

El 75% de La Mineta ja compta amb plaques fotovoltaiques

El barri de la Mineta de Reus està a punt de finalitzar les seves tasques d'instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges del barri.

En la seva lluita per aconseguir esdevenir una comunitat energètica, volen finalitzar primer aquesta primera fase on es col·loquen els aparells solars per, després, continuar amb assessorament per part de professionals sobre com arribar a ser energèticament independents.

El 75% de les llars ja tenen plaques

Xavier Panisello, president de l'Associació de Veïns de La Mineta, explica com la llei a Espanya encara no contempla tots els beneficis que dona la comunitat europea per tal de convertir-se en una comunitat energètica. És per aquest motiu que han decidit tirar endavant amb la transformació dividint el procés en dues fases diferents: la primera per instal·lar les plaques fotovoltaiques i la segona per assessorar-se per acabar convertint-se en aquesta comunitat independent. 

Panisello assegura que el 75% de les llars de La Mineta ja tenen plaques fotovoltaiques instal·lades i molts veïns ja han experimentat el canvi. Segons el president, estan molt contents i satisfets amb el resultat del canvi, a l'espera de millorar encara més amb la transició cap a la comunitat energètica. 

Comunitat energètica independent

L'objectiu de La Mineta és poder esdevenir un barri amb energia independent. Segons Panisello, el benefici d'una comunitat energètica és que "entre veïns es venen els excedents de la seva energia a un preu molt baix, igual que a les empreses energètiques. La diferència és que quan s'ha de comprar energia a l'empresa altra vegada, es fa a un preu molt alt, però si ho fem a un veí en aquest sistema tancat no s'han de pagar tants diners". 

Panisello espera finalitzar aquesta primera fase per començar una sèrie de sessions d'assessorament per tal de rebre consells per com seguir el procés d'independització energètica. 

Paraules clau:

Notícies relacionades