Back to top

8 consells per evitar les picades dels mosquits

Les picades de mosquit són un clàssic de l'estiu i una molèstia pel dolor i la coïssor. Per a evitar-les pots posar en pràctica per molt pocs diners una sèrie de consells i remeis que t'ajudaran a prevenir-les.

Arriba l'estiu i, amb ell, els sopars a la fresca, les passejades al vespre i les excursions a la muntanya... Tot sembla paradisíac fins que escoltes un brunzit a la teva orella. Exacte, amb l'arribada del bon temps també ens acompanyen els mosquits. Les seves picades molesten tant a grans com a petits i, tot i que generalment no són perilloses, poden arribar a ser molt desagradables.

1. Instal·lar mosquiteres

Imatge d'una mosquitera

Sembla obvi però és una de les millors solucions per mantenir als mosquits allunyats de la nostra llar. Recorda que una mosquitera només serà efectiva si els seus porus tenen unes mesures d’1,2mm x 1,2mm.

2. Utilitzar repel·lent

Imatge d'un repel·lent de mosquits

Es poden utilitzar a totes les hores del dia però hem de portar cura amb els més petits. Per a nadons menors de 2 anys s'han d'utilitzar repel·lents específics per evitar riscos. En cas d'usar també crema solar, caldrà aplicar el repel·lent just després de cada aplicació de crema, per no perdre efectivitat.

3. No utilitzar olors dolces

 Les colònies, desodorants, sabons amb perfums o aerosols pel cabell, atrauen els mosquits, per tant, es recomana no abusar del seu ús.

4.Evitar l'aigua estancada 

Els mosquits necessiten aigua per posar els ous, i les seves larves creixen i es desenvolupen en aquest medi fins a convertir-se en mosquits adults. Per aquest motiu, si evitem l'aigua estancada, evitarem les plagues de mosquits a casa nostra.

5. Utilitzar roba de colors clars

Imatge de roba clara

Els colors clars reflecteixen més la llum a la nit i molesten als mosquits. D'aquesta manera disminuirem les probabilitats de ser els destinataris d'una de les seves picades.

6. Citronel·la 

La citronel·la és un dels millors repel·lents naturals de mosquits. Al mercat trobaràs espelmes fetes amb oli de citronel·la. El fum que desprenen mantindrà els mosquits ben lluny.

7. All 

ALL

El sofre de l'all repel·leix els mosquits, les mosques, les paparres i les puces. Pela i talla diverses dents d'all i aboca'ls en un bol amb una mica d'aigua. Deixa macerar unes quantes hores i després utilitza aquesta aigua per polvoritzar la casa.

8. Llimona i claus 

Imatge de llimona i claus

La combinació d'aquests dos productes és un dels repel·lents de mosquits naturals per excel·lència. Cal col·locar una llimona amb diversos claus a l'habitació on dormis. Un altre remei consisteix en taronja, clau i una espelma.

Si aquests consells no et funcionen...

Imatge d'una picada de mosquit

Encara que apliquis aquestes mesures, pot ser que alguna vegada et vegis afectat per una picada de mosquit. En aquest cas, només cal que segueixis les següents recomanacions:

  1. Rentar la picada amb aigua i sabó.
  2. Aplicar a la picada crema de calamina o d’hidrocortisona per calmar la picor.
  3. Posar sobre la picada una bossa de gel.

Paraules clau:

Notícies relacionades