Back to top

El 80% de reusencs ja està immunitzat de la COVID

A la ciutat s'ha frenat, però, el ritme de vacunació. Aquest setembre ha caigut més del 20% respecte al juliol.

Ja fa temps que el govern alerta que el subministrament de vacunes s'ha frenat dràsticament des de finals d'estiu. A Reus, concretament, la darrera setmana de setembre es van vacunar 828 persones. Alguns en primera dosi i d'altres en segona. Una dada que xoca amb les prop de 5.000 de la darrera setmana de juliol, ja en plenes vacances i que representen una davallada important respecte el juny, que va ser quan es va començar a vacunar als joves.

La dada explica dues coses: que tothom que es volia vacunar, ja ho ha pogut fer, i que, de la resta, hi ha molta gent que no té accés directe a determinada informació que els ajudi a saber on adreçar-se o com vacunar-se. D'aquí que una de les línies estratègiques que promouen els experts sigui la vacunació quirúrgica: acostar-se a les zones amb menys vacunats, i incidir en la necessitat de protegir-se.

De moment, a Reus, on el 82% de la població major de 16 anys està ja immunitzada, no està previst que aquesta fórmula es posi en marxa properament. De fet, el CIMIR, el punt de vacunació massiu, redueix ara els horaris. Aquesta setmana només està obert durant les tardes excepte divendres que ofereix la possibilitat de vacunar-se al matí. 

Paraules clau:

Notícies relacionades