Back to top

87 km solidaris per al nou Centre Terapèutic per a l’Alzheimer

5 corredors van fer un recorregut solidari de 87 km a les 7 del matí de diumenge 30 d’agost des del Pont Penjant d’Amposta i han recorregut el GR92 fins a Salou. La gesta té com a objectiu sensibilitzar sobre la malaltia de l’Alzheimer

Cinc corredors han iniciat un recorregut solidari de 87 km, a les 7 del matí de diumenge 30 d’agost, al Pont Penjant d’Amposta i han recorregut el GR92 fins a Salou.

D’allí s’han desviat en direcció Reus, fins a finalitzar al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer pocs minuts abans de les 18 h, on els ha rebut el mateix Jordi Cervera i representants de la Fundación Rosa M. Vivar.

L’equip d’atletes format per Kilian Garcia, Eudald Navarro, Aitor Tomás, Esteve Bou i Joan Balañà han col·laborat amb Jordi Cervera i s’han sumat al seu repte personal CONNECTA’T x L’ALZHEIMER corrent gairebé 90 km solidaris d’Amposta al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer de Reus.

L’objectiu del repte CONNECTA’T x L’ALZHEIMER de Jordi Cervera és sensibilitzar sobre la malaltia de l’Alzheimer i donar a conèixer el nou recurs que disposa el nostre territori pel tractament d’aquesta malaltia, el Centre Terapèutic d’Estimulació Cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria impulsat per la Fundación Rosa María Vivar.

La motivació dels corredors a sumar-se al repte és malauradament haver viscut, en algun dels seus familiars, aquesta malaltia tan dura i a la vegada estigmatitzada.

L’equip ha anat assolint el recorregut entre els diferents avituallaments a una mitjana de 10 km/h. El punts establerts han sigut l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, Almadrava, l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Salou, per finalitzar al Centre Terapèutic per l’Alzheimer a Reus.

Acompanyament de Jordi Cervera

alzheimer

En tots aquests punts, l’impulsor del repte esportiu CONNECTA’T x L’ALZHEIMER, Jordi Cervera, i heroi de la travessia marítima entre el Far del Fangar i Salou de 44 km per mar obert, els ha acompanyat i animat en tot moment. 

En el tram entre l’Ampolla i Ametlla un dels corredors, Eudald Navarro, ha patit una caiguda en un tram tècnic i complicat i s’ha lesionat. Tot i les molèsties, el corredor ha decidit descansar alguna etapa i incorporar-se als darrers trams per arribar tot el grup a la meta.

A l’Almadrava els representants del patronat de la Fundació els esperàvem per donar ànims en la meitat del recorregut i també els han seguit fins al final. A les 12 h del migdia els corredors sortien del mirador del Torn direcció l’Hospitalet.

En aquest punt es pot veure tot el Golf de Sant Jordi, la travessia èpica que va fer el passat dijous en Jordi Cervera i ha sigut un moment on la comitiva i els corredors han destinat uns instants a admirar la panoràmica.

Dispositiu de geolocalització

rosa

A partir d’aquest punt, l’equip ha manifestat que ha patit diverses dificultats i molèsties, però han continuat. A les 15.30 h han sortit de l’avituallament de Cambrils i una hora més tard han assolit Salou. Durant tot el trajecte un dispositiu de geolocalització ha permès que tothom pugui fer el seguiment de l’equip de corredors en temps real, a través de www.trail.cat i en les xarxes socials (@trailteam.cat).

Casquets de bany solidaris i donacions

La iniciativa dels corredors ha volgut sumar-se a la crida de Jordi Cervera i el seu repte CONNECTA’T x L’ALZHEIMER per demanar la col·laboració de tothom a aportar el seu granet de sorra a la causa de l’Alzheimer comprant el casquet de bany commemoratiu del desafiament per 5 euros a Decathlon de Reus o fent una donació al web de la Fundació www.frosamariavivar.org/donacio o al número de compte ES76-2100-2382-88-0200098929.

La recaptació total de les vendes, així com totes les donacions que es facin de manera altruista es destinaran al Centre terapèutic per l’Alzheimer. La rebuda dels corredors al Centre ha estat molt emotiva entre familiars, amics i organitzadors.

La Fundació ha lliurat a cadascun dels atletes un diploma d’agraïment i reconeixement de la seva participació en el repte esportiu CONNECTA’T x L’ALZHEIMER i han signat el llibre d’honor de la Fundació.

Avui, 30 d’agost, l’equip pot afegir al seu prestigiós palmarès, els gairebé 90 km solidaris d’entre l’Ampolla i Reus, guanyats pas a pas. La Fundació agraeix sincerament a tot l’equip de corredors i a trail.cat haver participat en el repte CONNECTA’T x L’ALZHEIMER ajudant a difondre la finalitat del Centre Terapèutic per l’Alzheimer de Reus i a donar a conèixer aquesta malaltia.

Paraules clau:

Notícies relacionades