Back to top

950.000 euros de la Diputació per reactivar el teixit cultural

La Diputació de Tarragona oferirà ajudes pels autònoms i les petites empreses del teixit cultural per pal·liar els danys econòmics de la pandèmia

La Diputació de Tarragona oferirà 950.000 euros en ajudes pels autònoms i les petites empreses del teixit cultural, un sector que encara pateix les conseqüències de la pandèmia del coronavirus. Els requisits: empreses de menys de 10 treballadors i una facturació inferior als 500.000 euros, sempre que aquestes estiguessin donades d'alta durant el període d'estat d'alarma. 

El diputat delegat del Servei d'Assistència al Ciutadà (SAC), Joan Josep Garcia, ha apuntat que aquesta assistència anirà estructurada en dues potes: pal·liar les despeses que ha suposat la crisi a les empreses i alhora, impulsar noves produccions.

Previsió de les ajudes

Joan Josep Garcia ha anunciat que les ajudes encara no són públiques, però es preveu que s'hi pugui accedir de cara a la tardor. Una estimació de l'administració supramunicipal calcula que hi podrien accedir unes 150-200 empreses, per un valor de 5.000€. Ara bé, el repartiment de les ajudes es farà per concurrència competitiva i el valor final dependrà de la demanda

Una ajuda pionera

La presidenta Noemí Llauradó ha destacat el tret diferencial de les ajudes, ja que mai s'havien destinat diners exclusivament a les empreses més petites des de l'administració provincial. A més, destaca que "ara és el moment de fer despesa" per tal d'ajudar un sector especialment damnificat i "tan important per la societat".   

 

Paraules clau:

Notícies relacionades