Back to top

Acord entre la URV i Enagás per impulsar la Vall de l'Hidrogen de Catalunya

Les dues entitats han unit esforços per promoure la cadena de valor de l'hidrogen renovable i accedir als fons NEXTGEN-EU

La Universitat Rovira i Virgili i Enagás han signat un acord estratègic de col·laboració per impulsar la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, el qual reuneix actualment més de cent actors publicoprivats amb un portafolis de 30 projectes en els àmbits de la indústria química, la mobilitat, l’economia circular, les infraestructures per a l’hidrogen, l’R+D+I i la formació.

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya ha estat identificada per la Generalitat de Catalunya com un dels 27 projectes tractors per a la recuperació econòmica, i té com a objectiu desplegar una economia i una societat de l’hidrogen que aconsegueixi la neutralitat climàtica.

Accedir als fons NEXTGEN-EU

L’acord també pretén afavorir l’accés dels projectes associats a la Vall de l’Hidrogen de Catalunya als fons NEXTGEN-EU a través d’instruments que, com els PERTE (projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica), es posin a disposició des del govern espanyol.

La URV i Enagás, com a actors rellevants en la transició energètica, volen posar en valor les capacitats industrials i tecnològiques dels sectors industrial i energètic de Catalunya, coordinant la seva experiència, i amb la tecnologia i la innovació com a instruments clau.

Les dues parts són conscients que per aconseguir l’objectiu de la descarbonització i la implantació de l’hidrogen cal crear les infraestructures necessàries i les condicions perquè les empreses puguin posar en marxa els projectes en què treballen per avançar en la transició ecològica.

Paraules clau:

Notícies relacionades