Back to top

Acord entre l’Ajuntament de Reus i l’Arquebisbat per a la cessió del Centre Catòlic

La fórmula jurídica acordada serà un dret de superfície atorgat de forma gratuïta a l’Ajuntament i amb una durada de 50 anys.

L’Ajuntament de Reus i l’Arquebisbat de Tarragona han arribat a un acord per a la cessió de l’edifici del Centre Catòlic, situat al carrer de la Presó número 13 de Reus, amb la finalitat d’impulsar-ne la rehabilitació i posada al dia per tal que pugui complir la funció de dinamització cultural i foment de les arts escèniques en benefici de tota la ciutadania, amb perspectiva d’usos culturals, socials i cívics.

50 anys

Finalment, la fórmula jurídica acordada serà un dret de superfície atorgat de forma gratuïta a l’Ajuntament i amb una durada de 50 anys. L’Ajuntament es farà càrrec de les obres i es compromet a vetllar pel respecte a totes les sensibilitats (d’identitat de gènere, religioses, diversitat cultural...), amb la voluntat d’evitar manifestacions que indueixin a l’odi, en el marc del respecte als drets fonamentals previstos a la legislació vigent.

També quedaran reservats uns espais a la segona planta per a l’ús de l’Arquebisbat, així com per a oficines municipals de cultura, i es donarà cabuda a l’Associació Bravium Artístic i Cultural.

Ambdues parts es feliciten de l’acord assolit, que qualifiquen d’històric, ja que la principal beneficiària en serà la ciutat de Reus.

Signatura

Aquest mateix divendres, dia 31 de març, a les 18.30 h, se signarà, al Centre Cultural El Castell, el corresponent protocol de col·laboració. La signatura definitiva del text del conveni es preveu que pugui tenir lloc properament, una vegada aprovat el projecte per part dels òrgans competents.

Paraules clau:

Notícies relacionades