Back to top

Acord per salvar el Teatre Bravium

Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona i l'Arquebisbat de Tarragona ultimen un acord per arranjar el centre catòlic i convertir-lo en un nou espai escènic que gestionarà la regidoria de Cultura.

L'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i l'Arquebisbat de Tarragona estan treballant en la solució definitiva per al Teatre Bravium. Les properes setmanes s'ha de fer públic un acord, al qual ha tingut accés Canal Reus, i que planteja una fórmula jurídica a tres bandes per finançar les obres de remodelació de l'edifici del centre catòlic. Uns treballs que costaran prop de 2 milions d'euros i que permetran tornar a reobrir l'espai escènic, aquest cop, gestionat des de l'Institut Municipal Reus Cultura (IMRC). 

L'entitat del Bravium tindria un ús privilegiat d'aquest espai renovat, però també s'obrirà la porta a produccions locals o de fora vila que hi vulguin actuar. Sigui com sigui, la idea és que en els pròxims anys es pugui disposar d'un tercer teatre gestionat des de Cultura i que complementi l'oferta que actualment es fa des del Fortuny i el Bartrina

Acord suat

Totes les bandes fa mesos que treballen conjuntament per desencallar la situació, que de moment manté el centre catòlic tancat per la necessitat d'efectuar-hi obres de reforma indispensables per a la seguretat estructural de l'edifici. Inicialment, s'havia plantejat que un privat es fes amb la gestió de l'antic Teatre Bravium, i hi van arribar a haver ofertes sobre la taula que la situació econòmica derivada de la guerra a Ucraïna haurien paralitzat. 

L'Arquebisbat sempre ha dit que vol participar de la solució definitiva, per oferir un espai on la fe i la cultura es donin la mà. Amb tot, les darreres informacions a les quals ha tingut accés Canal Reus apunten a la gestió eminentment pública, sense detriment de la participació en la programació que puguin venir motivades des de l'església. 

Una de les persones clau per a les negociacions que s'han dut a terme els darrers mesos ha estat el Prior de Reus, que ha actuat de frontissa entre l'Arquebisbat i l'Ajuntament de Reus. L'acord mantindria els interessos d'ambdues institucions respectant els acords que inicialment es van posar sobre la taula. 

Calvari pel Bravium Teatre

El Breavium Teatre fa una crida per acabar de fer la mudança

L'entitat del Bravium, que fins a finals del 2020 mantenien la gestió del teatre, com a espai de trobada, d'assaig i d'espectacles, recuperarà el seu espai, tot i que amb la excepció que aquest cop no en serà l'administrador. Sí que asseguren fonts consultades per aquest mitjà que hi haurà un tracte preferencial per a ells. 

El Bravium va "exiliar-se", com ells mateixos asseguren, a una sala ubicada al carrer de Sant Llorenç el maig del 2021. Des d'aleshores han produït diversos espectacles en altres sales de la ciutat, com l'Orfeó Reusenc o la Sala Santa Llúcia.

Paraules clau:

Notícies relacionades