Back to top

Activa Mutua es fusionarà amb una empresa valenciana

Segons avança el digital Tarragona Empresarial, la junta directiva de la companyia reusenca ha acceptat la proposta d'Umivale per constituir una nova marca a partir del 2022.

Activa Mutua deixarà d'existir el primer de gener del 2022. Després d'anys d'incertesa arrel les irregularitats detectades pel Ministeri de Treball i Anticorrupció, i una espasa de Dàmocles a sobre que amenaçava la seva desaparició, la junta directiva d'Activa Mutua ha decidit acceptar la proposta de fusió d'Umivale, la setena en el rànquing de mútues de l'estat espanyol. Segons Tarragona Empresarial, la fusió comportarà la creació d'una nova marca, i per tant, la desaparició de la històrica mútua reusenca. 

Activa Mutua no serà majoritària en la nova empresa, només tindrà el 40% de l'accionariat. Tot i que encara s'ha d'acabar de formalitzar l'operació, l'1 de gener del 2022 és la data sobre el calendari per a que la nova marca, amb 1.400 treballadors, comenci a caminar. 

Incertesa liquidada

Fa temps que la fusió i fins i tot l'absorció d'Activa Mutua està sobre la taula. El 2020 va tancar amb una facturació de 400 milions d'euros i va ser la quarta empresa de la demarcació de Tarragona en volum de facturació. La seva situació, però era molt complicada arran de les irregularitats detectades ja fa anys en el si de la companyia, que van comportar el cessament fulminant de Miquel Àngel Puig. 

Umivale era una de les opcions de fusió, així com també Ibermutua, i fins i tot s'havia valorat l'opció d'integrar-se en un conjunt de mútues catalanes. Finalment, l'empresa valenciana ha convençut la junta directiva d'Activa Mutua. 

Empresa històrica

Activa Mutua és l'herència d'una tradició empresarial amb una llarga trajectòria al territori. El 1922, a Reus es funda la Reddis i la MATT a Tarragona. El 2007 ambdues empreses es van fusionar, creant ReddisMATT, que el 2008 va donar lloc a Activa Mutua després de fusionar-se amb Fimac i Mupa. Actualment, Activa Mutua dóna servei a 65.000 empreses a tot l'estat i dóna feina a més de 850 persones, 260 de les quals a la demarcació de Tarragona. En el rànquing de mútues, es troba en la novena posició de l'estat espanyol. 

Paraules clau:

Notícies relacionades