Back to top

Activat en fase d'alerta el pla VENTCAT i NEUCAT al Baix Camp i Priorat

El vent bufarà amb força i s'intensificarà al llarg d'aquesta tarda fins al migdia de demà, amb cops que podrien arribar als 90 km/h

Aquest dijous, 19 de gener, segueix el fort vent arreu de Catalunya i el Baix Camp serà una de les comarques més afectades. Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla VENTCAT en fase d'alerta. D'altra banda, també s’ha activat en alerta el pla NEUCAT perquè la nevada es pot intensificar i podria afectar les comarques del Baix Camp i Priorat de cara a aquesta tarda. 

El vent bufarà amb força i s'intensificarà al llarg d'aquesta tarda fins al migdia de demà, amb cops que podrien arribar als 90 km/h.

Segons informen des de Protecció Civil, la combinació del vent i la neu produirà el fenomen del torb, per la qual cosa no és recomanable fer activitats d’alta muntanya. 

Precaucions

Abans que s’iniciï l’episodi, retireu tots aquells objectes que siguin susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, i assegureu aquells que no es puguin retirar. Convé especialment retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s’hagin retirat d’aquests llocs.

Un cop hagi començat l’episodi, eviteu situar-vos en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Paraules clau:

Notícies relacionades